Los bericht bekijken
  #24  
Oud 21 juli 2008, 15:04
Cinemanno's schermafbeelding
Cinemanno Cinemanno is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 mei 2008
Locatie: Den Haag, Nootdorp
Berichten: 24
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Outsider Bekijk bericht
Ik zal het wel weer verkeerd zien of zo, maar er zijn toch tig verschillende STB's waar je uit kan kiezen?
Niemand verplicht je om een TV met embedded dvb-c te nemen c.q. te gebruiken. Ik heb thuis ook gewoon een losse dvb-s STB. Niets mis mee.
Het levert wel iets meer kabelzooi op, maar je hebt meestal toch nog wel wat andere losse doosjes in de buurt (denk aan dvd, dvr, versterker etc).
Er zijn ook genoeg mensen die ervoor kiezen een TV te kopen die niet door de diverse kabelboeren is goedgekeurd. Je moet alleen niet zeuren als het ineens niet werkt, of als wijzigingen in het netwerk niet automatisch worden verwerkt. Garantie tot de drempel.
We leven helaas niet in een ideale wereld zou ik zeggen (wees blij dat je niet in UPC gebied woont, dan had je het helemaal kunnen schudden met embedded (daarom dus hier ook Canal Digitaal ipv kabel)).

Het voordeel van een tv die door de diverse kabelaars is goedgekeurd is dat je bij de helpdesk in ieder geval kan gaan zeuren als ze door een wijziging aan het netwerk onderuit gaan, iets wat je met je mediacenter wel kan vergeten. Misschien een schrale troost als je functionaliteit mist, maar het is beter dan niets.
Tig verschillende STBs? Volgens mij komen we niet verder dan 5 ofzo. En de meeste zijn al 3 jaar of langer op de markt. De vernieuwing gaat gewoon apetraag vanwege de proprietary security.

TVs met ingebouwde tuner kan wel leuk lijken, maar is niet echt praktisch en zeker niet innovatie stimulerend. Het heeft onder andere met Franse wetgeving te maken die verplicht dat ieder Tv toestel een DVB-T/S of C tuner ingebouwd heeft. Echter de economische levensduur van een TV >10 jaar. Dus dit zal de kabelaars al helamaal niet meer motiveren om nog iets aan innovatie te doen. Nu is het al bedroefd met een gesloten markt, maar als de product lifecycle nog langer wordt dan gaat het nog langzamer. En leuk als je gaat verhuizen. Moet je misschien een nieuwe TV kopen. Zou je dat accepteren met je auto, telefoon, wasmachine, stofzuiger, computer? Waarom wel met je TV (of zelfs STB)?

En firmware updates klinkt leuk op papier maar in de praktijk komt er niks van. Zo'n beetje iedere AV versterker kan ook firmware updates aan. Alleen doen de leveranciers dat nooit. Verdien je toch niks aan? Alleen handig om eventuele cruciala bugs te kunnen verhelpen, verder niks.

Nee doe mij maar een wet die verplicht alles via 1 bepaalde standaard op te lossen, zodat je overal een STB kan kopen met verschillende features en alleen maar een andere smartcard per provider er hoeft in te steken. Net als met SIM cards. Kijk maar hoe hard het is gegaan met HDD/DVD recorders voor analoge TV. Of mobiele telefoons. Zit steeds meer op voor minder geld van merken die een merk-imago hoog te houden hebben.