Los bericht bekijken
  #6  
Oud 21 juli 2008, 14:06
heerden's schermafbeelding
heerden heerden is offline
Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: 2162 Lisse/Casema
Ziggo Internet: CM-PC / TC7210 i.c.m Netgear R7000
DTV: Horizon & Humax 5200c HD-iPVR
Berichten: 95
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door redfoxert Bekijk bericht
De vraag is ook waar je de data vandaan haalt. Mogelijk is het wel Giganews die problemen heeft? Peering issues? Misschien zit Ziggo op een drukke switch op AMS-IX naar een andere peer waardoor je fluctuaties krijgt in je snelheid?
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door redfoxert Bekijk bericht

Niemand die het je waarschijnlijk kan vertellen. Wanneer je een 100MB data file van een Ziggo server zou downloaden denk ik dat je wel de volle 20mbit kan krijgen en daar zullen ze dan ook naar refereren.

Als ik vanuit China ga downloaden ga ik ook niet de volledige 12mbit krijgen die ze beloofd hadden
Giganews heeft haar europese newsservers op AMS-IX staan, effectief gaat de data dan ook direct van giganews het ziggo netwerk op en heb je geen tussenliggende hops van derden. Giganews vult met slechts 1 connectie al makkelijk een 20Mbit lijn in. Maar uiteraard kan daar iets misgaan, dat ben ik met je eens.

Mijn enige alternatief was speedtest.net waarbij ziggo haar eigen server heeft staan. Ik ken geen test ftp server van ziggo waar ik dit zou kunnen testen. Het vreemde was dat bij speedtest.net de wijzer letterlijk heen en weer bewoog tussen de 10 en 20 Mbit. Soms kwam hij niet verder dan 10, meteen test erna weer 16 en daarna weer 20 enzovoorts. En nee, ik gebruik geen Wifi maar een gbit netwerk met een apple airport extreme router en ik heb dit op meerdere pc’s getest.

Dat resultaat komt op mij over als een overbelast knooppunt binnen het Ziggo netwerk. Uiteraard kan er wel eens een knooppunt oid uitvallen maar dan vind ik het wel zo professioneel als dit ook op de website komt te staan.

Mijn persoonlijke mening is dat ik tot op heden zeer tevreden ben over de geleverde dienst van een half jaar casema en nu dan ziggo. De bandbreedte die men verkoopt word ook altijd gehaald mits de versturende partij aan de andere kant van de lijn dit ook kan leveren. De bottleneck lag in ieder geval zelden tot nooit in het casema netwerk. Vandaar ook dat ik de prijs van 69,- ook niet onredelijk vind, kwaliteit kost geld immers.

Het valt dan echter wel op als dit ineens niet goed gaat. Dat kan gebeuren maar meld het dan op het storingsoverzicht. Een dipje van 2Mbit (10%) tijdens piekuren is een redelijke marge en hoor je mij niet over maar als ik gedurende langere tijd (meerdere dagen) in de piekuren gemiddeld slechts 15Mbit ontvang dan spreken we van 20% reductie en dan hoor je dat te melden. Later op de avond was het gelukkig weer als vanouds.

Ik hoop dan ook dat dit een losstaand incident betrof en niet een deja-vu met het docsys 1.0 tijdperk gaat inluiden omdat Ziggo de overboeking op haar netwerk te ver laat oplopen om te bezuinigen. Dat gebrek aan respect naar de klant verwacht ik van een partij als UPC of een goedkope ADSL ISP maar niet van Ziggo.