Los bericht bekijken
  #36  
Oud 21 juli 2008, 08:42
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Programmaraden hebben hier helemaal niets mee te maken. Een programmaraad gaat alleen over 15 TV zenders in het analoge TV-pakket. (Het basispakket) Daarvan zijn er verplicht: Ned 1,2,3, twee vlaamse zenders (Een en Canvas), regionale publieke omroep en lokale publieke omroep. Blijven er nog 8 zenders over waarover de raad een "zwaarwegend advies" mag uitbrengen. Soms adviseert de raad ook over de rest van het analoge pakket, maar dat mag kabelaar naast zich neer leggen. Programmaraden gaan (nog) niet over digitale pakketten. Het heeft dus geen nut om hierover de programmaraad lastig te vallen.

Het is waarschijnlijk een besluit van Ziggo zelf CBBC en CBeebies niet meer door te geven. Het zou kunnen dat de BBC geen toestemming meer geeft, maar dan hadden we dat vast wel gehoord.

Klagen dus gewoon bij Ziggo, en als ze zo goed luisteren als ze zeggen is er een kans dat ooit deze zenders weer terug komen. Zou er niet op rekenen...

Er zullen altijd zenders bij komen en verdwijnen. Een beschaafde klacht indienen is dan de aangewezen weg. Als het echt zwaar weegt kan je het abonnement opzeggen. Verder mag Ziggo altijd zenders aanpassen. In de oude algemene voorwaarden van @Home stond dat duidelijk in, in die van Ziggo kan ik het niet terug vinden (vreemd).