Los bericht bekijken
  #5  
Oud 20 juli 2008, 21:10
kamphajm's schermafbeelding
kamphajm kamphajm is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: Sittard, @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra, TV Digitaal totaal, HD-TV (Arris Touchstone TM702 modem)
DTV: Neotion CI+; Samsung SMT-C7140B
Berichten: 331
Standaard

Misschien heb je de eerste versie van de decoder. Die had inderdaad ook problemen met het geluid via de HDMI-aansluiting. Het is gewoon zonde om de decoder via scart te gebruiken omdat HDMI veel betere beeldkwaliteit oplevert.
Je zou de RA (zwarte) of RSA (zilveren) versie moeten hebben en niet de R of RS. Ik zou proberen om het apparaat om te ruilen bij jouw leverancier.
Evt. kun je het nog eens proberen met HDMI door bij Mediainstellingen in het menu het geluid op PCM te zetten en Dolby Digital uit te schakelen. Als dat niet helpt, heb je waarschijnlijk een nieuwe versie van de decoder nodig.... Ik zou gewoon een beroep doen op de garantie.
Veel succes!Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door michelbevaart Bekijk bericht
Het apparaat hebben we ergens november vorig jaar aangeschaft. Nu zien we regelmatig digitale blokken in het beeld, na verloop van tijd worden de blokken paars. En als het tegen zit wordt het beeld grotendeels paars en moeten we het apparaat resetten. Dan doet het apparaat het een paar uur of een paar dagen weer ok, waarna het opnieuw begint. Dit startte een paar weken geleden, tijdens het EK..
Heeft iemand een idee wat dit kan oplossen?

We hebben het apparaat gekoppeld via de scartkabel omdat HDMI vooralsnog niet werkt. Na een paar pogingen opgegeven (beetje digibeet..)

Als iemand hier een idee voor heeft: zeer welkom!