Los bericht bekijken
  #11  
Oud 20 juli 2008, 12:18
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BertvanHorck Bekijk bericht
Het is slechts wat ik hier af en toe lees. Je zou het kunnen vragen aan Eric die hier vaak post, hij werkt bij een goed technisch bedrijf.
Ik vroeg het ook naar aanleiding van je start-post en de discussie die je wilde starten. Het kwam nu op mij over alsof er een soort dilemma aan het ontstaan is waarbij de uitzendingen nu van mindere kwaliteit worden doorgegeven om de HD-ready ontvangers niet te benadelen, maar dat daardoor juist de Full-HD kijkers de dupe zouden zijn. Dat is volgens mij dus niet zo, want alles waar nu testen mee gedaan worden (720p vs 1080i) kun je ook op alle HD-ready schermen kijken volgens mij.

In elk geval moet door die test duidelijk worden welke resolutie men beter vindt op welke ontvanger.

Verder ben ik het wel met je eens dat men moet doorgeven wat aangeboden kan worden met dus de originele resolutie (mits dat mogelijk is door de 'uitzender' natuurlijk, zie reactie van digitalekabeltv)

Extra logo's liever niet, lijkt me dat een ontvanger via een 'info' of 'status' knop toch wel de resolutie van het signaal zou moeten (kunnen) tonen als je dat opvraagt.

Maar als voor Nederland-1-HD straks een besluit genomen moet worden hoe deze standaard aangeboden gaat worden is het denk ik belangrijk welk resultaat de proef opgeleverd heeft.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....