Los bericht bekijken
  #6  
Oud 20 juli 2008, 09:55
BertvanHorck's schermafbeelding
BertvanHorck BertvanHorck is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 mei 2008
Locatie: Multikabel de Rijp
Ziggo Internet: Samsung HD
DTV: Pioneer 5000 ex
Berichten: 460
Standaard

Voor wat betreft 1080i en 720p (1080p is nog niet van belang) heb ik dat nou ook altijd gedacht, en de EICTA ook. Maar wat betekent HD ready volgens jou dan?

Bepalend voor de kwaliteit is volgens mij de NATIVE resolutie samen met de kwaliteit van gebruikte electronica voor conversies.
Een native resolutie van 720 lijnen (dus het werkelijk aantal lijnen) zal nooit meer dan 720 lijnen kunnen weergeven. Ergens op een thread staat de werkelijke definitie van HD ready.
Ik begrijp dat er best wel TVs bestaan die met de interne conversie veel problemen hebben. Maar geen idee hoe je dat achterhaald.... Ik wantrouw eigenlijk alle bladen omdat de meeste bladen betaald worden voor tests en dus NIET onafhankelijk zijn. Het enige blad dat ik een beetje vertrouw is het duitse blad VIDEO, dat al haar tests vervat in rankings inclusief meet resultaten.

In principe mee eens, alleen het is de vraag of het technisch voor omroepen haalbaar is. Een studio kan volgens mij maar één soort signalen verwerken, dus wat zou Studio Sport in een uitzending moeten doen waar vele verschillende signalen na en door elkaar verwerkt moeten worden? Per onderdeel van een programma schakelen kan niet. Misschien dat het op nivo van eindregie wel zou kunnen, dus voor een heel programma. Maar wat doe je dan met oorspronkelijke SD programma"s? Naar 720p, 1080i, of ook maar native in 576i?

SD zou wat mij betreft nar 720p kunnen totdat 1080p beschikbaar komt.
Uiteindelijk zouden receivers in staat moeten zijn zelf de resolutie van het binnenkomend signaal te meten en de resolutie juist in te stellen.


Nee, niet nog een onnodig logo in beeld. Het is typisch een functie van een ontvanger om dat weer te geven en in te stellen. Als een Samsung decoder dat niet kan is dat een probleem van Samsung.


Zie boven

Persoonlijk vind ik zelfs de toevoeging HD aan een zenderlogo overbodig. Als je aan het beeld niet kan zien dat het HD is, hoef je het ook niet in het logo te zetten. We zetten toch ook niet in een logo dat de uitzending in kleur is?

Hmmm, maar het onderscheid tussen 720p en 1080i kan klein zijn afhankelijk van de uitzending