Los bericht bekijken
  #5  
Oud 20 juli 2008, 09:32
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BertvanHorck Bekijk bericht
velen namen aan dat HD ready betekende dat alle signalen door de TV gehandeld zouden kunnen worden.
Voor wat betreft 1080i en 720p (1080p is nog niet van belang) heb ik dat nou ook altijd gedacht, en de EICTA ook. Maar wat betekent HD ready volgens jou dan?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BertvanHorck Bekijk bericht
Zelf zou ik er voorstander van zijn 720p producties in 720p door te zenden en 1080i producties in 1080i,
In principe mee eens, alleen het is de vraag of het technisch voor omroepen haalbaar is. Een studio kan volgens mij maar één soort signalen verwerken, dus wat zou Studio Sport in een uitzending moeten doen waar vele verschillende signalen na en door elkaar verwerkt moeten worden? Per onderdeel van een programma schakelen kan niet. Misschien dat het op nivo van eindregie wel zou kunnen, dus voor een heel programma. Maar wat doe je dan met oorspronkelijke SD programma"s? Naar 720p, 1080i, of ook maar native in 576i?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BertvanHorck Bekijk bericht
met steeds een vermelding onder het HD logo van de uitzendt resolutie (720p/1080i/1080p), zodat de kabel receiver optimaal kan worden ingesteld.
Nee, niet nog een onnodig logo in beeld. Het is typisch een functie van een ontvanger om dat weer te geven en in te stellen. Als een Samsung decoder dat niet kan is dat een probleem van Samsung.

Persoonlijk vind ik zelfs de toevoeging HD aan een zenderlogo overbodig. Als je aan het beeld niet kan zien dat het HD is, hoef je het ook niet in het logo te zetten. We zetten toch ook niet in een logo dat de uitzending in kleur is?