Los bericht bekijken
  #27  
Oud 18 juli 2008, 23:45
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bullet NL Bekijk bericht
Is dat wel zo Cees? alle routers kunnen namelijk vol lopen, data-tijdslot of niet....
Tot aan het CMTS (de "wijkcentrale") heb je op de coaxkabel "kanalen" die je deelt met anderen. Binnen zo'n kanaal zitten een maximaal aantal klanten zodanig verdeeld dat een kanaal nooit 'vol' zit. Hier is nog heel veel over te vertellen, maar dat gaat wat te ver, je kunt op wikipedia of andere plekken technische details vinden over wat docsis of eurodocsis inhoudt.

Maar ik wilde alleen aangeven dat het verschil wat ADSL providers vaak noemen als het 'buurman effect' wat niet bij ADSL aanwezig zou zijn en wel bij kabel slaat op hele oude techniek waarbij dit bij Kabel wel optrad. Daar had je als het rustig was bijvoorbeeld 10Mbit tot je beschikking, maar als je buurman ook actief werd kreeg je beiden de helft en als er dus 10 man in de straat actief was ieder 10 procent daarvan. Dat bestaat dus al langer niet meer.

Als de CMTS'sen niet vol zitten zul je de snelheid niet zien inzakken. Als als excuus gebruikt wordt dat er nu veel mensen vrij hebben en dus veel downloaden, dan is dat lijkt mij een onzin verhaal van een helpdesk medewerker. De CMTS'sen zouden zo'n capaciteit moeten hebben dat dit niet kan gebeuren, en dat is/was ook zo hier in Multikabel gebied. Hoe goed/slecht het bij @home is weet ik niet.

[maar we dreigen off-topic te gaan, waar het originele probleem aan ligt doet niet zoveel terzake, dat moet gewoon opgelost worden]
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....