Los bericht bekijken
  #195  
Oud 18 juli 2008, 01:42
AW78's schermafbeelding
AW78 AW78 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 december 2006
Locatie: - Multikabel
Berichten: 1.625
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eric van Beek Bekijk bericht
Ik denk zelf dat de HD-Ready gebruikers het meest zullen leiden,
want het lijkt mij ook dat zij geen volledig of goed gebruik kunnen
maken van BlueRay en dergelijke hoogwaardige apparaten.
Daar kun je prima gebruik van maken hoor! Het ligt er alleen aan welk formaat TV je hebt staan. Met een 32" (80 cm) diagonaal zie je vrijwel het verschil niet of je HD ready of full HD aan het kijken bent, maar met een 42" (107 cm) zie je het verschil duidelijk beter.


Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BertvanHorck Bekijk bericht
Het probleem zit m niet bij de consument, maar bij de producenten die HD TV's in 2 formats hebben uitgebracht (namelijk HD ready en full HD) zonder ons goed voor te lichten, immers HD is toch HD !? Naar nu blijkt niet dus....
De reden waarom fabrikanten niet alle TV's full HD hebben gemaakt is simpel:
Een full HD TV is tweemaal zo duur, dus mensen die niet zo nodig een groot scherm hoeven maar toch HD willen kijken zullen eerder geneigd zijn een HD ready TV te kopen. Dat scheelt bij DVB in beeldkwaliteit toch al heel wat in vergelijking met de "oude" SD standaard. Ik vind zelfs dat een groot scherm en SD kijken een achteruitgang is t.o.v. een oude beeldbuis TV, omdat je dan pas ziet hoe onscherp het SD signaal eigenlijk is. Met een HD-ready TV zie ik echter geen verschil tussen 720p en 1080i, maar ik heb wel gelezen dat 720p een vloeiender beeld geeft met bijv. sport.