Los bericht bekijken
  #6  
Oud 16 juli 2008, 22:20
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Harold Bekijk bericht
Mijn voorbeeld, ook met Evolution op Ubuntu:
Ik zit nu niet op het @Home netwerk, maar heb wel een @home gebruikersnaam in inlog code, ik kan dan, ondanks gebruikersnaam en wachtwoord geen mail verzenden via @Home

Ik krijg dan de melding: Could not connect to smtp.home.nl: No route to host (klik op het ikoonje linksonder in je scherm)

Maar misschien ben ik verkeerd en werkt het via quicknet wel?
Voor smtp moet je geen inlog-gegevens gebruiken anders werkt het niet.
Je kunt smtp dus alleen doen als je op het 'eigen netwerk' zit van @home via de @home server. Dat is bij de meeste ISP's zo.
"Open" email-providers zullen alleen smtp toelaten als je inlogd, maar de verschillende ziggo-mailservers maken geen gebruik van inloggen voor het verzenden (smtp) mail en zullen met een ingevulde user/pass dus juist een fout geven. (voor ontvangen/pop3 geldt dat uiteraard niet)

Maar de melding 'no route to host' houdt overigens meestal juist in dat je computer geen ip-adres kan omzetten voor smtp.home.nl, als dat niet werkt zal het ook zonder inloggen niet werken, dan heb je iets in de settings niet goed zitten. Kun je vanaf die machine wel pingen naar smtp.home.nl ??
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....