Los bericht bekijken
  #201  
Oud 15 juli 2008, 23:42
Skinkie's schermafbeelding
Skinkie Skinkie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 juni 2008
Locatie: Leidschendam / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in Een Plus
DTV: Siemens DVB-Prototype, dbox2, Dreambox 7025
Berichten: 273
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jdd Bekijk bericht
Uit het opta verhaal is mij niet duidelijk geworden of ze nu op analoog, digitaal of beide doelen.

Is het ook analoog dan den k ik dat er niet veel ruimte meer gaat bij komen voor digitaal.
Aan de andere kant zal er dan wel serieus gekeken moeten worden naar welke zender men (digitaal) doorgeeft en of er een behoefte voor is. De tijd van klakkeloos zenders als kanaal vulling opnemen omdat die zender er het meest voor betaald zal dan voorbij zijn als de consument kan shoppen bij een andere leverancier die wel biedt wat men wil zien.

Ik voorzie dan mijn stokpaartje, pesoonlijke pakketten en betalen per zender, toch nog wel eens in de nabije toekomst geintroduceerd zal gaan worden.
Ik ga nog steeds voor een kabel infrastructuur waarbij alleen voor de infrastructuur wordt betaald (flat fee), en die must carry analoog mee stuurt. Voor de rest zouden ALLE overige bandbreedte voor docsis gereserveerd moeten worden, waarbij er een internet gedeelte is en een tv gedeelte gebasseerd op een shared infrastructuur. Op die shared infrastructuur kunnen alle providers inschrijven.

De set-top boxen krijgen signaal vanuit een multicast stream op het TV docsis kanaal, waar alleen de betaal zenders voorzien zijn van een open encryptie standaard. En de overige zenders alleen richting eindpunt gaan als er behoefte naar is. Alle streams zijn van zelfde kwaliteit (apparte HD dienst) en kunnen verschillende partijen verschillende pakketten aanbieden, betalen per zender, betalen per pakket, internet + tv, telefonie.

Ik voorzie dan wel dat een kabelaar als netwerk beheerder moet gaan werken, en het 'ISP' verhaal moet afsplitsen.