Los bericht bekijken
  #44  
Oud 15 juli 2008, 19:54
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.033
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Cappelini Bekijk bericht
?? De signaalsterkte blijft gelijk. Nadat de monteur het signaal opgekrikt had stond het signaal op 80 met een BER van 0 - 3. Niet helemaal perfect dus maar ala. Nu is de signaalsterkte nog steeds 80 / 81 met een BER van 250 - 500. De BER komt ook niet meer lager, laat staan op 0. Ik hoop dat dit je vraag beantwoord?
Dus de signaal aanduiding blijft ~80/81 op het History channel ongeacht de BER, dus zowel bij een lage BER als bij een hoge BER. Weet je nog wat het nivo voor de signaal correctie was ?

Probeer verder de coax nog eens heel voorzichtig uit de aansluiting te halen, totdat je het signaal nivo ziet dalen, kijk dan eens of de BER ook verandert en/of dat de blocking ook laat veranderen.
Als dit niet goed lukt dan kun je ook een andere test uitvoeren n.l. de coax kabel omdraaien: op de wcd de radio aansluiting gebruiken en op de digitale ontvanger de RF uitgang (dit alles creeert extra demping, waarbij ik graag wil weten wat het effect is op het beeld). wellicht lijken het vreemde testen, maar het levert mij extra informatie op (op mogelijke oversturing)