Los bericht bekijken
  #2  
Oud 15 juli 2008, 10:01
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hvanbeek Bekijk bericht
Kortom..kan ik straks gewoon het degelijke CAIW pakketje aanvragen in dit Ziggo-gebied?
Denk het niet. Het gaat hier om het analoge signaal, en de aansluiting, er wordt niets gezegd over digitaal. Het Caiw pakketje is alleen digitaal 'degelijk', analoog is het 24 zenders... Er staat "de aansluiting doorverkopen". Dat wil niet zeggen dat er dan per aansluiting ook een ander signaal mogelijk is. Bij telefoonlijnen is een ander signaal "simpel" omdat er een directe lijn is van jouw woning naar centrale, en het aantal centrales is beperkt.

Bij kabel is alleen het stukje van jouw huis naar het straatkastje uniek. Een tweede aanbieder zou dan aansluitingen per straatkastje moeten omzetten, en daar zijn er nogal veel van. Bovendien, hoe krijg je een ander signaal in dat kastje, dat wordt graven...

Je zal dus hetzelfde signaal houden, maar krijgt de rekening van een andere partij.

De OPTA zegt: "Daarom legt OPTA de kabelaanbieders, in aanvulling op de bestaande toegangsverplichting, een verplichting tot wederverkoop van de kabelaansluiting op, waarmee alternatieve aanbieders via het kabelnetwerk kunnen concurreren. Zij moeten dan wel zelf de rechten rond de uitzendingen regelen." De alternatieve aanbieder zal dus met de zenders de rechten moeten regelen, en signaal inkopen bij de huidige eigenaar, bijv. Ziggo. Het zou mij niet verbazen als er dan 2 keer auteursrechten geheven worden, want Ziggo geeft de signalen door, en je alternatieve aanbieder verdient er ook aan.