Los bericht bekijken
  #473  
Oud 14 juli 2008, 15:09
bratis's schermafbeelding
bratis bratis is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 11 juni 2008
Locatie: -
Ziggo Internet: -
DTV: -
Berichten: 27
Lightbulb 1080i

Sinds een weekje de testzenders dagelijks aan staan op een samsung hd/philips full hd tv. Ik heb al een aantal keren op dit forum gereageerd en meegeklaagd over de 'smearing'.

Nu ik een paar dagen nl1 hd 1080i bekijk op een full hd tv ben ik compleet om. Dit beeld is magistraal!! Er zijn bij mij geen hik ups of schokken of onscherpte of smearing. Dit is hoe wielrennen uitgezonden moet worden!

Dit komt volgens mij, omdat de Tour in 1080i wordt opgenomen én nu dus ook zo wordt doorgegeven tot in de huiskamer. Dit is dus wel degelijk de oplossing. Zoals anderen zeiden kan het origineel wel veranderd worden, maar in 9 van de 10 gevallen wordt het er niet beter op, lees: slechter.

provider: ziggo.
Blijf alsjeblieft de originele feed de huiskamer in sturen. Ik zie op andere hd zenders wel degelijk switches tussen resoluties per programma. Idee (Technicolor)?

Citaat:
Als ik mijn grafische kaart op 1080i zet zijn alle kanalen wat schokkerig, zit echt in de grafische kaart zelf, die is niet zo super (ATI X1250 Radeon on board).

Als ik de grafische kaart op 720P zet dan is het een stuk beter, je hebt gelijk History channel, en National geographic HD schokken ook ietsje, maar niet zo erg als NL 1 in 1080i.

Een super grafische kaart staat nog op mijn lijstje aan te schaffen, zodat ik hardware accelleration kan gebruiken (werkt nu voor geen meter, doe alles softwarematig)

lots
Dit ligt aan jou software. Op internet is er vast wel een oplossing voor. Een heel klein percentage kijkt in Nederland via de floppydtv, dat wordt zelfs niet ondersteund door b.v. Ziggo. Toch gaat het met mijn floppydtv goed genoeg. geforce 8800gtx.