Los bericht bekijken
  #16  
Oud 12 juli 2008, 22:36
Artemisia's schermafbeelding
Artemisia Artemisia is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 11 juli 2008
Locatie: @home
Ziggo Internet: alles behalve telefonie
Berichten: 17
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Esy Bekijk bericht
Dit is echt onzin. Een spoedbetaling duurt maximaal iets van 10 minuten.
Vaak genoeg heb ik een auto o.i.d. aangeschaft en op deze manier betaald.
De "tegenpartij" moet wel even zijn bank bellen om te verifieren. Doen ze dat niet zal het dar idd mogelijk de volgende dag in het betalingsoverzicht verschijnen maar dan wel met "valuta" vorige dag.
Klopt.

De postbank :

Citaat:

Kan ik een spoedbetaling doen op het postkantoor?
Ja, dat kan: de Expresgiro (spoedbetaling) op het Postkantoor:
  • Een spoedbetaling op het Postkantoor is mogelijk van maandag tot en met vrijdag vr 13.30 uur. Op zaterdag is geen spoedbetaling mogelijk.
  • Neem uw legitimatiebewijs en uw Giropas mee.
  • Als het bedrag naar een andere Girorekening gaat, dan is het na 1 uur op de rekening bijgeschreven. Als het bedrag naar een bankrekening gaat, is het na 1,5 uur bijgeschreven.
  • De optie voor de opdrachtgever van de spoedbetaling om een faxbericht aan de begunstigde te laten versturen door de Postbank na bijschrijving van de spoedbetaling, is komen te vervallen per 10 juni 2007.
Voorwaarden voor de verwerking van de spoedbetaling:
  • Er moet voldoende saldo op de Girorekening staan (inclusief Girokwartaalkrediet). De spoedopdracht wordt bij onvoldoende saldo niet geboekt. Is er niet genoeg saldo op de rekening, dan wordt de spoedopdracht dezelfde dag nog een keer heraangeboden. Wanneer er aan het einde van de werkdag nog steeds geen voldoende saldo op de rekening staat, dan wordt de opdracht afgekeurd.
  • Een spoedbetaling is niet mogelijk op een Easy Blue Rekening.
  • Aan een spoedbetaling op het postkantoor zijn kosten verbonden. Het tarief is 8. De kosten van de Expresgiro worden 3 werkdagen na de spoedopdracht automatisch gend van uw Girorekening. Het is niet mogelijk deze contant af te rekenen op het Postkantoor.
Tip: met Mijn Postbank.nl, het internetbankierprogramma van Postbank, worden overschrijvingen snel verwerkt. Als u via Mijn Postbank.nl geld overmaakt naar een andere Girorekening is dat direct in uw saldo terug te zien en de ontvanger kan gelijk over het geld beschikken. Ook bij een overschrijving na 22.00 is het geld direct beschikbaar. Maar de boekdatum is in dit geval de volgende werkdag. Bedrijven en instellingen hanteren die datum als datum van betaling. Als u geld overmaakt naar een bankrekening, wordt dat ook dezelfde werkdag op de rekening van de ontvanger bijgeschreven (als u het geld voor 12.00 uur overmaakt en de ontvangende bank de overschrijving tijdig verwerkt).

ABN-AMRO

Citaat:Voorwaarden voor een spoedoverboekingAls u de opdracht vr 16.30 uur bij ons aanlevert en u voldoende saldo op uw rekening hebt, is een binnenlandse betaling binnen maximaal 1,5 uur overgemaakt. Tussen 16.30 en 17.00 worden aangeleverde opdrachten op basis van 'best effort' uitgevoerd. Dit betekent dat wij proberen deze opdrachten nog dezelfde dag te verwerken. Lukt het niet, dan wordt de spoedoverboeking de volgende werkdag vr 8.00 uur verwerkt. Meer informatie over de verwerkingsduur van betaalopdrachten vindt u in de brochure (pdf).KostenDe kosten voor een spoedoverboeking vindt u in het overzicht tarieven.Hoe regelt u een spoedoverboeking?
  • Internet Bankieren is de makkelijkste en voordeligste oplossing. Hiermee kunt u 24 uur per dag 7 dagen per week een spoedoverboeking invoeren en agenderen. De opdrachten aangeleverd tussen 16.30 en 17.00 worden op basis van 'best effort' uitgevoerd. Dit betekent dat wij proberen deze opdrachten nog dezelfde dag te verwerken. Lukt het niet, dan wordt de spoedoverboeking de volgende werkdag vr 8.00 uur verwerkt.
Ect , ect.