Discussie: Philips 32PFL9603H
Los bericht bekijken
  #23  
Oud 11 juli 2008, 21:50
bdg4820's schermafbeelding
bdg4820 bdg4820 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 11 juli 2008
Locatie: Gent
Berichten: 5
Standaard

Ajsja,

Indien je de H versie hebt van dit toestel, dan kan ik je garanderen dat er inderdaad een DVB-c tuner in het toestel zit. Alleen is deze functionaliteit niet ondersteund wanneer de klant de landkeuze 'Nederland' maakt bij de automatische installatie.

Welke versie van software zit er momenteel in het TV toestel? Is het een 47.x of een 58.x? (dit kun je controleren in het menu software updated (huidige software versie).

Indien je nog een 47.x versie hebt (ondersteund DVB-C enkel voor landkeuze Finland) dan kun je het best upgraden naar een 58.x

http://http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?scy=DK&slg=NLD&cat=FLAT_TV_CA&sct=LCD_L ARGE_30_40_SU&grp=TV_GR&session=20080711151641_81. 164.162.177&ctn=32PFL9603H/10&mid=Link_Software&hlt=Link_Software

In deze versie (58.x wordt DVB-C ondersteund voor de landen Finland, Zweden en Denemarken)

Dus maak na de upgrade in het menu bij installatie - automatische zenderinstallatie, de keuze voor het land "Zweden". (kies NIET voor Finland).

Daarna zou je normaal de keuze moeten krijgen tussen Antenne en Kabel. Kies hier "Kabel" en start de automatische installatie. (Dit kan een tijdje duren, (van enkele minuten tot een uur)).

Als het goed gaat zou je na enige tijd een pop-up vensterke moeten zien waarin gevraagd wordt een netwerkID in te geven. Dit is een nummer dat je normaal van je kabeloperator moet krijgen. Dit nummer is afhankelijk van de regio waar je woont. Geef het juiste nummer in (let op is, het nummer bijvoorbeeld 100, dan moet je 00100 ingeven, dus met de extra nulletjes ervoor). Dus even opzoeken dat nummertje.

Normaal gezien moet je hierna vrij snel al de rest van de kanalen ge´nstalleerd krijgen. Het feit dat je de vraag al krijgt is een teken dat het toestel het eerste DVB-C kanaal gevonden heeft.

(De CAM module moet niet, (maar het mag) in het TV toestel zitten om kanalen te vinden).

De CAM module + smartcard dienen enkel voor het decoderen van de ge´nstalleerde kanalen. Voor het vinden van de kanalen zelf is de CAM module niet nodig.

Doch, als je effectief iets wilt zien, na de installatie gewoon de CAM module erinsteken.

Nogmaals, deze TV is niet officieel gecertifieerd door Ziggo, het gebruik in Nederland niet gegarandeerd, doch met grote waarschijnlijkheid kan je het wel aan de praat krijgen hoor).

Veel plezier ermee