Discussie: HDMI problemen...
Los bericht bekijken
  #18  
Oud 11 juli 2008, 20:17
IJzerbroot's schermafbeelding
IJzerbroot IJzerbroot is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 juni 2008
Locatie: Almelo/@Home
DTV: Samsung DCB-H360R / SMT-H3102D
Berichten: 8
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sliefting Bekijk bericht
Hallo ik ben al aan mijn tweede decoder bezig en nog is het niet goed. Ik heb een slechte connectie met de HDMI-uitgang op de decoder. Regelmatig moet ik even aan het stekkerte rommelen. Schijnt een bekend probleem te zijn. Ik baal erg ervan. Bij mij flikkert het beeld dus ook regelmatig.
Ik herken dit wel. Na iedere software update of stroomonderbreking is het beeld niet zoals het moet zijn: vonkjes, ruis en/of wegvallen van het geluid, groene waas, 'vastlopen' van het beeld. Ik werd hier altijd helemaal gek van. Het rommelen met de stekker lijkt te helpen, maar toch niet echt.

Tegenwoordig los ik dit snel als volgt op:
1. Ik zet de TV helemaal uit, dus niet op stand-by.
2. Ik zet de Samsung helemaal uit, niet op stand-by.
3. Even wachten, zo'n 15 seconden.
4. Zet de TV aan.
5. Zet de Samsung aan.
6. Kijk naar het beeld: is het nog niet helemaal zoals het hoort dan Samsung weer helemaal uit, even wachten (5 seconden) en dan weer aanzetten.

Meestal moet ik de Samsung een keer of 3 tot 5 uit- en aanzetten. Pas dan heb ik eindelijk een rustig en stabiel beeld, zonder problemen.

Ik denk dat het een soort van synchronisatieprobleem tussen de Samsung en de TV is. Kennelijk zijn de apparaten uiteindelijk zelf wel in staat om een goede verbinding te maken, mits je ze een beetje tijd gunt.