Los bericht bekijken
  #177  
Oud 11 juli 2008, 18:37
catastrofus's schermafbeelding
catastrofus catastrofus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2008
Locatie: Hengelo@Home (NID 9001)
Ziggo Internet: AI1+/EPC3212/WRT610N
DTV: TV-plus + ongecertificeerd spul
Berichten: 7.170
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door grunnsat Bekijk bericht
Bij de definities staat wat een goedgekeurde ontvanger is. Bij de voorwaarden staat dat ik er één moet hebben. Ik heb er één, een goedgekeurde Samsung. Die ligt echter in de la, want ik gebruik hem niet. Er staat echter nergens dat ik geen andere ontvanger mag gebruiken. Dat lijkt mij ook niet afdwingbaar, anders stond dat wel in de voorwaarden. Zolang mijn ontvanger geen storingen veroorzaakt op het netwerk, en ik keurig netjes alleen ontvang waar ik voor betaal (dus niet het kaartje omzeil) zou ik niet weten welk belang van Ziggo ik schaad. Nergens in de voorwaarden staat waarom alleen een goedgekeurde ontvanger gebruikt zou mogen worden, noch welke belangen van Ziggo daarbij in het geding zijn.

Stel een rechter zou zich hiermee bezig gaan houden, dan denk ik dat hij aan Ziggo zal vragen wel belang Ziggo heeft om alleen het gebruik van goedgekeurde ontvangers toe te staan, en dan zal hij bepalen of deze inperking van de keuzevrijheid van de consument redelijk is, ondanks het feit dat dit in de algemene voorwaarden staat. Ziggo zou namelijk ook in de voorwaarden op kunnen nemen dat alleen Panasonic Plasma TV's op hun decoders mogen worden aangesloten. Ook dat is niet afdwingbaar.
Tuurlijk, ik heb zelfs 2 "gecertificeerde" decoders (panasonic/humax-pvr) en die staan in de schuur. De niet-gecertificeerde decoders kunnen allerlei dingen waar Ziggo waarschijnlijk hoofdpijn van krijgt zoals: cardsharing en fatsoenlijke netwerkverbindingen vanuit de decoders. Heb hier, ook in de schuur, nog een CanaalDigitaal "gecertificeerde" ontvanger staan, Philips DSR 7005 waar je een opname na 3 maand niet meer kan zien (combinatie CD-kaart en gecodeerde opname. belachelijk). M'n dreamboxen plaatsen de opnames niet-gecodeerd op een nas (weer hoofdpijn voor Ziggo). Ik ben er blij mee en ze werken (nog steeds) als een tierelier.

Gert.