Los bericht bekijken
  #4  
Oud 11 juli 2008, 01:14
pjutr's schermafbeelding
pjutr pjutr is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 maart 2008
Locatie: Breda Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Philips 42PDL7906 Cisco8455 Samsung SMT-C7140A
Berichten: 769
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gertrud Bekijk bericht
Gisteren had BBC4 geen ondertiteling maar BBC3 wel, maar vandaag is bij allebei de zenders de ondertiteling verdwenen. Hopelijk is dat maar tijdelijk.
En het eerste programma van BBC3 en BBC4 na 20u is niet in de EPG opgenomen. Dat is helaas al maanden zo.
Ook Teletekst van BBC 3 en 4 is na het afkoppelen van de kinderprogramma's verdwenen. Tegelijk zijn ook de dvb-subtitles van BBC1 (net als 3 en 4) weg. Maar wat ik veel erger vind:
De eerste maanden van dit jaar was er dvb-ondertiteling instelbaar op ZDF en later ook op de ARD. Om onverklaarbare reden is dit weer uitgeschakeld. Het was juist bij de Duitse zenders zeer plezierig omdat je (TT)-ondertitels nogal omslachtig via inschakelen TT en dan=>pagina 150 of pag.777 moet oproepen. Met dvb kon dat met één druk op de knop en het zag er bovendien bij de Duitsers zeer gelikt uit.
Bij de BBC verschijnen de TT-ondertitels vanzelf als dat via het Systeemmenu van de ontvanger is ingesteld.(En Ziggo het doorgeeft natuurlijk!) De DVB van de BBC is niet meer dan een zwarte balk rond de TT-titels en voegt ook daarom niet zo gek veel gebruiksgemak toe. I.t.t de Duitsers en de andere kanalen dus waar ze wel worden doorgegeven: o.m. E-channel, MGM, History Channel(s), Boomerang enz.