Discussie: Stemmingmakerij
Los bericht bekijken
  #7  
Oud 11 juli 2008, 00:09
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.463
Standaard

Ik heb ondertussen heel wat provider- of gebruikersforums bezocht. Heb ooit het Zonnet forum links laten liggen toen het het Tele2 forum werd, dat binnen no-time volstroomde met (al dan niet gegronde, maar vaak emotionele) klachten over het gloednieuwe pakket met TV en voetbal. Daarvoor was het een zeer gewaardeerd forum waar ook medewerkers postten (ook daar was een raymond die news-zaken behandelde, toeval??).

Vergeleken met de forumposts bij de overgang Zonnet/Versatel naar Tele2 vind ik het hier gelukkig nogal meevallen. Hierdoor lukt het vrij aardig om tussen de emoties door te lezen, en al te negatieve posts te negeren. Toch was ik het wel eens met het eerder geplaatste voorstel voor een afkoelperiode na registratie om al te emotionele reacties/posts te vermijden.

Gelukkig is het aantal 'een-bericht-posters' flink aan het afnemen, en wordt de afkoelperiode minder relevant. Forumleden die standaard negatief reageren zullen er altijd zijn. Deze zijn gemakkelijk te negeren, al dan niet door een filter in te stellen.

Het gaat dus de goede kant uit. Extra moderatie lijkt mij momenteel niet meer nodig. De mods/bestuursleden liggen al vaak genoeg in een spagaat lijkt me.