Discussie: Philips 32PFL9603H
Los bericht bekijken
  #22  
Oud 10 juli 2008, 23:39
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

De type nummers van Philips tv's zitten als volgt in elkaar:
In dit geval, 32PFL9603H/10
  • Eerst de beeld diagonaal in inches: 32"
  • Dan type beeldscherm: Philips Flat LCD (PFP, Philips Flat Plasma en PW Philips Widescreen komen ook voor)
  • Dan het model: 9603, eerste getal (hier dus 9) geeft normaal de serie weer, grof gezegd hoe hoger hoe luxer / uitgebreider / "beter", tweede getal geeft vervolgens info over de extra's die indirect met het beeld te maken hebben zoals Ambilight en eventuele cardreader etc.. De laatste twee geven weer info over "hoe nieuw" het model is. Hoe hoger het laatste getal hoe nieuwer. De gegevens over het modelnummers wisselen echter erg sterk. Soms niet echt logica in te ontdekken.
  • Dan eventueel info over de extra tuners: H. Voor sommige landen worden er meer dan 1 tuners ingebouwd. Oorspronkelijk hanteerde Philips uitsluitend D, voor Digital (tuner) dit was normaal alleen een DVB-T tuner (in frankrijk wordt het TNT genoemd, zoals op de sticker te lezen die er vaak op zit). Recent is Philips ook de H gaan gebruiken, vermoedelijk staat deze voor High Definition. Hier zit nu een "klein" probleem / onduidelijkheidje. Bij sommige modellen wil deze H alleen zeggen dat hij ook geschikt is voor MPEG4 via DVB-T en bij sommige modellen is het ook voor DVB-C. Bij dit model lijkt dit dus twijfelachtig. Op diverse andere fora lees ik dat bezitters van de 42" het wel werkend hebben met DVB-C.
  • Als laatste hebben we de regio aanduiding: /10. De "lage getallen stan doorgaans voor delen in Europa, hoge meen ik voor azie (incl rusland) en de middenmood is iets van amerika. Maar exact weet ik dit niet. Nederland valt oa in /03 / 10 en /12 Maar dat kan per product verschillen.
Uiteraard staat het je vrij om een type nummer anders dan specifiek voor nederland te kopen. Doorgaans biedt Philips zelf de directe reparatie afhandeling aan de klant. Voor sommige modellen zou het kunnen zijn dat het via de winkel moet. Dan kan het wat meer werk zijn om bij problemen het in orde te krijgen, maar echt problemen zul je niet echt mogen hebben.
Waar je wel rekening mee moet houden is de werking van een product. Philips maakt iets (of beter laat iets maken ) voor een bepaalde regio of land. Ga je dit product in een ander land / regio gebruiken kan het zijn dat het niet optimaal of zelfs in het geheel niet werkt. Daarom was het product dan ook niet voor die regio bestemt, zoals deze tv....
Eventuele "werkings garanties" zouden dan ook bij de winkel aangekaart moeten worden, en niet bij Philips. Het duidelijkst is het natuurlijk met de Amerikaanse modellen, die zijn voor 110V / 60 Hz met een NTSC analoog ontvangst systeem gebouwd. Ik denk dat weinig mensen verwachten dat dit model direct zonder problemen hier gebruikt kan worden met analoge kabel.
Zo is dat ook met DVB-C en DVB-T. De tuner die er in zit voldoet dan misschien wel aan de DVB-C/T standaard maar dat wil niet zeggen dat alle zaken erom heen ook voor elk land in orde zijn. Bij mijn weten zegt Ziggo bijv. ook niet dat zij DVB-C met Irdeto gebruiken, maar een systeem daarop gebaseerd.