Los bericht bekijken
  #25  
Oud 8 juli 2008, 20:44
lotsofjazz's schermafbeelding
lotsofjazz lotsofjazz is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 januari 2008
Locatie: Heerhugowaard Multikabel
DTV: FloppyDTV C/CI
Berichten: 125
Standaard

Citaat:
Even wat nieuws proberen, ben nog de gelukkige bezitter van de P850R, deze is middels scart rechtstreeks aan de tv gekoppeld en middels scart gekoppeld aan een Sony HD recorder HX825 (met HDMI-out).
Ik heb dus twee mogelijkheden om te kijken, of rechtstreeks van de Samsung naar TV of via de line 1 ingang van de DVD naar TV (HDMI aansluiting) Gekke is dat als ik kijk via de DVD speler/brander ik een beter beeld krijg dan rechtstreeks, mijn Full HD Sony TV geeft dan aan dat ik naar 720I zit te kijken terwijl de gewone Scart aansluiting van de Samsung geen indicatie weergeeft op het beeldscherm.
HDTV via scart is onmogelijk, dus het is niet zo gek dat de beelden die via scart de TV bereiken, slechter zijn dan via de HDMI, via scart is hooguit 576i (DVD kwaliteit) mogelijk.

Jou DVD speler kan blijkbaar opschalen naar 720i via de HDMI, dit is nog geen HDTV kwaliteit, maar scheelt niet veel.

Citaat:
Uiteindelijk is het dus zo als ik de Samsung P850R beelden naar de DVD speler doorsluis en vervolgens deze gegevens middels de HDMI uitgang naar de Onkyo stuur de beelden in een keer in 1080I worden gepresenteerd op de Sony (althans dat zegt de TV) en moet ook zeggen dat het scherpe beelden zijn, afhankelijk van de kleur instellingen van de TV, maar helder is het zeker.
de Samsung heeft geen HDMI aansluiting en zal dus nooit HDTV kunnen uitsturen, hooguit 576i, dat de DVD speler daar 720i van maakt en vervolgens de onky het opschaalt naar 1080i betekend nog niet dat je nu ineens HDTV hebt, dat het er iets beter uitziet komt doordat de onkyo blijkbaar een goed apparaat is. Sluit maar eens een echte HDTV bron aan op je full HD plasma, dan weet je niet wat je overkomt, zo scherp en helder als dat beeld kan zijn! alsof je door een raam naar buiten kijkt!.

Citaat:
Wordt ik nu kunstmatig genaaid door het opschalen van de Onkyo, lijkt me niet, want ook beelden vanaf de Samsung via de DVD speler/brander zijn ook al veel beter dan alleen rechtstreeks van Samsung naar TV.
Nee, je naait jezelf , je hebt mazzel dat die Onkyo zo een goed apparaat is en er nog een fatsoenlijk beeld van kan maken. Vergelijken met het rechtstreekse beeld via de Scart is onzinnig, scart is is iets uit de VHS tijd, analoog en hooguit 576i.. zo'n beetje de helft minder beeldlijnen dan met 1080i.

Je hebt jezelf ook genaaid door een full HD TV te kopen terwijl je bron apparaten allemaal nog standaard TV zijn, of heb je nog een blue ray disk player of XBOX aangesloten op je TV??, zo niet, dan had je honderden euro's kunnen besparen door een goede HD Ready TV te kopen ipv een dure Full HD, qua beeldkwaliteit had dat geen donder uitgemaakt. Nu kijk je max naar een opgeschaald 1080i beeld, HD ready is ook max 1080i.

Lots