Los bericht bekijken
  #150  
Oud 8 juli 2008, 17:19
Consument's schermafbeelding
Consument Consument is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 juni 2008
Locatie: Den Haag, Casema
Berichten: 13
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Digitenne is geen alternatief: erg weinig zenders in erbarmelijke kwaliteit. Zelfs analoog Ziggo heeft meer zenders in betere kwaliteit.
Digitenne is op zich best een alternatief, eventueel als aanvulling op analoge kabel. Er zijn ook dergelijke tunerkaarten/sticks te koop die deze combinatie ondersteunen. Daar moet je dan alleen een CI-module van de bijbehorende fabrikant en de CAM-aanbieding van digitenne met de binnenantenne (89,90) bijnemen. Als je kiest voor een USB-variant (niet die AnySee30 van digitenne want naar verluid is die slecht) kun je hem nl. ook op je laptop meenemen naar de camping o.i.d. DVB-T wordt ook nog eens standaard ondersteund door MCE. Dat is flexibel en makkelijk voor een hoop mensen. Bij mij thuis is de kwaliteit van de 3 FTA-zenders en TVWest ook vrij aardig, maar ja ik woon dan ook in een grote stad.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Voor satelliet kan ik me niet voorstellen dat Canal Digital zich wel aan de eisen van contentproviders kan blijven onttrekken. Als Canal Digital straks premium content wil kunnen leveren zullen ze min of meer gedwongen worden ook aan de CI+ te gaan is mijn heel erg sterke vermoeden. En zonder premium content lijkt me het produkt straks lastig te verkopen.
Los daarvan: een schotel plaatsen stuit nog steeds op veel problemen (welstandscommissies, gedoe met kabels trekken en bij mij iig het allerbelangrijkste: een absolute veto van vriendin).
Zo, dus Ziggo is niet je enige beperking Maar verder heb je absoluut gelijk. Een heel groot deel in NL is cooperatiewoning en huurders krijgen gerommel met de gemeente.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Kortom: het enige echte alternatief is al die premium content dan maar via internet te downloaden en alleen analoog te houden. Analoog werkt tenminste wel gewoon op mijn Windows Mediacenter.
Niet dat ik al zo ver ben: maar begin het redelijk beu te worden dat hele DRM circus.

De contentproviders moeten toch inmiddels weten dat DRM niet werkt: het wordt ALTIJD gekraakt, dus illegale kopieën blijven bestaan en bij welwillende klanten leidt het tot een kopersstaking.

Maar goed: de anti DRM discussie hier weer overdoen is wellicht wat onzinnig hier. Blijf me alleen verbazen dat ze het blijven proberen.
En vergeet niet dat de digitale kabeloplossing van Ziggo vrij duur is voor wat je ervoor krijgt. Bovendien heb je niet de mogelijkheid om met de content te doen wat je wilt, en als je HD zou willen, betaal je je blauw voor 5 zenders. Een uitbreiding van dat aanbod gaat traag en is beperkt gezien de bandbreedte op de kabel. Ik vraag me echt af hoeveel HD-abbonnees Ziggo heeft. Wie wil nu minimaal 200 euro betalen voor die HD-content? Juist: voor een groot deel dezelfde beeldbuisfanaten als zij die het op willen nemen, een beperkte groep, aldus Anoniem. Dezelfde groep die nu als illegaal wordt neergezet.