Los bericht bekijken
  #16  
Oud 8 juli 2008, 12:19
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vinnie-terranova Bekijk bericht
Misschien ook niet helemaal een goede vergelijking... en tuurlijk hebben moderators een eigen mening...(zou niet best zijn als dat niet zo was)
Van mij mag hij die ook posten........ alleen ik weet niet of dat handig is.....
Mee eens dat het niet altijd even handig is om als mod een mening te ventileren. Maar je vergeet even iets.

Dat we als MGV bestuur meedraaien als mods is historisch gegroeid. Dat is altijd vrij redelijk verlopen. Alhoewel niet iedereen overtuigd is dat we die zaken behoorlijk kunnen scheiden. Modereren is toch in principe een kwestie van forumregels naleven. Waarom zou dat op een forum anders zijn dan bv een leden vergadering waar je toch ook een mix ziet van gedragsregels en menings/beeld vorming.

Als bestuur worden we juist geacht er een mening op na te houden. Op zich zie ik dan ook geen fundamenteel probleem voor deze beide hoedanigheden. Daarnaast doen we ook nog wat aan onze doelstellingen als MGV n.l. probleemoplossing en bemiddeling, iets waarvoor het forum en deelname daaraan ook onontbeerlijk is. Ik kan je daar echter bij garanderen dat we elkaar daarbij als mods/bestuur extra in de gaten houden.

Wat ik wel merk is dat mensen niet willen worden gehinderd in hun uitingen, zeker als daar emoties bij komen kijken, en zodra men geconfronteerd wordt met beperkingen men zich tegen de handhavers keert. Wat dat betreft is het net de echte wereld. Iedereen snapt dat er regeltjes nodig zijn alleen zodra we er tegenaan lopen accepteert de een het berustend en de ander raakt geïrriteerd.

Het merkwaardige is dat als je iemand aanspreekt op zijn gedrag dat door de persoon zelf soms wordt doorgetrokken naar een aanval op zijn boodschap. Terwijl je als mod juist tracht alleen op de vorm te modereren en niet op content. Wat dat betreft krijg je met deze combinatie van functies wel de schijn tegen.

Het zou mij persoonlijk ook welkom zijn als er meer scheiding zou zijn tussen mod en bestuur, alleen staan er niet veel mensen te trappelen om daarin een bijdrage te leveren.
__________________
BenJ