Los bericht bekijken
  #149  
Oud 8 juli 2008, 09:46
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Klaus_1250 Bekijk bericht
Ik denk dat die mensen eerder naar de Sat of Digitenne gaan kijken, als dat ze hun geliefde media-center opgeven.
Digitenne is geen alternatief: erg weinig zenders in erbarmelijke kwaliteit. Zelfs analoog Ziggo heeft meer zenders in betere kwaliteit.

Voor satelliet kan ik me niet voorstellen dat Canal Digital zich wel aan de eisen van contentproviders kan blijven onttrekken. Als Canal Digital straks premium content wil kunnen leveren zullen ze min of meer gedwongen worden ook aan de CI+ te gaan is mijn heel erg sterke vermoeden. En zonder premium content lijkt me het produkt straks lastig te verkopen.
Los daarvan: een schotel plaatsen stuit nog steeds op veel problemen (welstandscommissies, gedoe met kabels trekken en bij mij iig het allerbelangrijkste: een absolute veto van vriendin).

Kortom: het enige echte alternatief is al die premium content dan maar via internet te downloaden en alleen analoog te houden. Analoog werkt tenminste wel gewoon op mijn Windows Mediacenter.
Niet dat ik al zo ver ben: maar begin het redelijk beu te worden dat hele DRM circus.

De contentproviders moeten toch inmiddels weten dat DRM niet werkt: het wordt ALTIJD gekraakt, dus illegale kopieën blijven bestaan en bij welwillende klanten leidt het tot een kopersstaking.

Maar goed: de anti DRM discussie hier weer overdoen is wellicht wat onzinnig hier. Blijf me alleen verbazen dat ze het blijven proberen.

BTW: VoD interessant? Mijn ervaring bij UPC was dat je veel geld vragen voor slechte films, de goede films had ik meestal al op DVD of BluRay, de minder goede films download ik dan wel. Ik weet, niet iedereen is handig met downloaden en die films op je TV toveren, maar ik vraag me toch echt af hoe groot de markt is als Ziggo idd voor VOD een tientje per maand gaat vragen. Ik kan het best betalen dat tientje, maar met alle beperkingen vind ik het echt te duur.