Los bericht bekijken
  #136  
Oud 7 juli 2008, 23:44
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Ziggo CH7465LG Connect Box | d-link dir-855
DTV: Horizon | Humax 5200c | Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | FireDTV
Berichten: 1.259
Standaard

ok, de resultaten uit voorburg:

configuratie: philips full-hd, samsung met 132 firmware.

zoals bij de meesten:
alle bestaande HD kanalen prima beeld en geluid. wel geven de 1080i kanalen in de meeste gevallen een duidelijk beter/scherper beeld, zeker bij statische beelden en slow pans. Alle kanalen vrijwel volledig vrij van artefacts of frameloss. Kwaliteit is wel duidelijk afhankelijk van de kwaliteit van de aangeboden content.

Eurosport HD net stuk samenvatting Tour gezien: strak beeld, prima scherpte en geen noemenswaardige storingen, afgezien van kleine artefacts die waarschijnlijk in het bronsignaal zitten vanwege de mobiele camera's. Zeker een aanwinst en met de laatste firmware klaar voor het grote publiek.

Nederland 1 1080i: tsja... potentieel goed beeld, hoewel ik er nog geen HD content op kon bekijken, maar verschillende malen lipsync problemen gezien en regelmatig frameloss te zien (meerdere malen per minuut) zoals door anderen ook gemeld. Met name bij panning van het beeld is dit goed waarneembaar. Ook op een gegeven moment een audio dropout van ongeveer een halve seconde. Dit alles bij een BER van 0 en een signaalsterkte van 71%

Als test heb ik een kort stukje van de 1080i stream opgenomen op de firedtv (die de stream rechtstreeks en onbewerkt op schijf dumpt) waar ik zogauw geen frameloss zag. Zal later een langer stuk opnemen om te verifieren. Is er ook frameloss op humax en cisco of heeft de samsung wat problemen met de decodering?