Los bericht bekijken
  #138  
Oud 6 juli 2008, 21:17
Skinkie's schermafbeelding
Skinkie Skinkie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 juni 2008
Locatie: Leidschendam / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in Een Plus
DTV: Siemens DVB-Prototype, dbox2, Dreambox 7025
Berichten: 273
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Ik weet niet welke collega je bedoeld.

Ik denk toch dat je niet alles hebt doorgelezen. De specificatie is opgesteld door een aantal belangrijke DVB-members. Binnen DVB was men niet instaat om tot consensus te komen, omdat enkele partijen de eisen niet ver genoeg vonden gaan. De CI+ specificatie is openbaar en elke manufacturer kan en mag deze specificatie toepassen. Met het samenwerken bedoel ik dat wij de CI+ gebaseerde CAM zullen gaan testen met de IDTV manufacturers op interworking. Deze interworking is van essentieel belang zodra verschillende apparatuur met elkaar moet samenwerken en dat vraagt nauwe samenwerking in de aanloop naar nieuwe technologie.
Het feit dat er uberhaupt een CAM nodig is voor de digitale kanalen die in het analoge must-carry bestek zitten vind ik op zich zelf dubieus, daar schreef je als reactie een 'dubbele rechten kwestie' op. Dat kleinere kabelaars die kanalen wel free-to-air doorgeven vind ik dan geen consistent verhaal, dat zijn immers ook commerciële partijen.

Het is leuk dat jullie CI+ CAMs gaan testen, maar ik verwacht niet dat Ziggo kosteloos de 'oude' digitale TV tuners gaat omwisselen. Eigenlijk is het vreemd dat Ziggo ZELF op CI+ over wil... waarom willen jullie de klanten kunnen limiteren met wat ze met de content doen waar jullie en de klant beide auteursrechten voor betalen?