Discussie: Philips 32pfl9603D
Los bericht bekijken
  #6  
Oud 6 juli 2008, 20:48
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.033
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ggoorden Bekijk bericht
Wat is de termijn voor die introductie van de CI+ compatible interfaces op TV's? Het CI+ forum heeft de specificatie pas in mei 2008 vastgesteld en het is nog onduidelijk of het DVB forum deze ook overneemt. Als CI+ in de toekomst nog te krijgen is door een firmware upgrade van een TV met een standaard CI interface uit te voeren, zou het nog te overwegen zijn nu al een TV met DVB-C en CI aan te schaffen. Maar de eisen van CI+ lijken me zodanig hoger dat in ieder geval de CAM module misschien ook de TV hardwarematig aangepast moet worden.
Gelukkig zit Philips ook in het CI+ forum dus misschien zijn ze inmiddels al druk aan het ontwikkelen.
Dus hoe lang zou de aanschaf van de TV nog uitgesteld kunnen worden?
Het is niet waarschijnlijk dat DVB het CI project nog weer oppakt, want het CIv2 project is vorig jaar gestrand op niet te overbruggen tegenstellingen tussen specifieke members.
CI+ is gepland voor Q1 2009. Op dit moment kun je nog geen CI+ ondersteunende apparatuur aangeschaffen. Er bestaan dus geen CI+ 'prepared' consumenten apparatuur. Het komende 1/2 jaar zal nodig zijn voor de ontwikkeling van en integratietesten tussen de verschillende bouwstenen (IDTV en CAM / CAM en smartcard)