Los bericht bekijken
  #32  
Oud 5 juli 2008, 21:53
Cappelini's schermafbeelding
Cappelini Cappelini is offline
Member
 
Geregistreerd: 26 mei 2008
Locatie: Utrecht / Casema
DTV: Cisco 8455 / Samsung HD 360
Berichten: 41
Standaard

Weer een update. Na 2 dagen probleemloze ontvangst was History Channel HD op vrijdagochtend, toen ik de ontvangst aan de monteur wou laten zien, plots weer verdwenen. Bizar!

Na 2 uur rommelen en kabels doormeten heeft de monteur (van aannemer Van den Berg) uiteindelijk ontdekt dat er op 43 meter van de straatkast een 'probleem' zit. Waarschijnlijk is de groene kabel op die 43 meter lengte gelast aan de grijze kabel die bij mij binnenkomt. In de las zit dan signaalverlies waardoor de transportstream met History Channel (en Ned 1 1080, ook geen ontvangst!) helemaal niet aankomt. Raar toch dat alleen deze transportstream geraakt wordt? De monteur is na deze diagnose weer vertrokken. Nog steeds geen ontvangst dus maar wel een stukje (43 meter) verder.

Vandaag dan maar bij alle 3 de buren langsgeweest om te ontdekken waar die las dan zit maar niets gevonden. De kabels zitten overal netjes in een PVC buis waarin de las niet kan zitten (te dik). Het zit dus waarschijnlijk ergens tussen de plafonds / vloer. Omdat het me te ver voerde om de vloeren bij de buren open te trekken heb ik Ziggo maar weer gebeld.

Na 28 minuten keiharde rockmuziek kreeg ik uiteindelijk een zeer vriendelijke medewerker aan de lijn. Hij stelde me gerust met de mededeling dat ik niet de enige ben die problemen heeft met deze transportstream. Waarom past Ziggo dan de frequentie van deze transportstream niet aan???? Antw: dit doen we alleen als we voldoende klachten ontvangen. 1 klacht van mijn kant is in ieder geval niet voldoende want dinsdag komt er weer (de 3e!) monteur langs. Wordt dus vervolgd.

Vraagje aan Anoniem: zijn er nu wel / geen plannen om de transportstream op een andere frequentie te plaatsen? Via de helpdesk krijg ik hierover al een half jaar wisselende berichten. Zou dit kosten- / batentechnisch niet voordeliger zijn en een hoop negatieve mond op mond reclame schelen?