Los bericht bekijken
  #14  
Oud 5 juli 2008, 10:45
Maradona10's schermafbeelding
Maradona10 Maradona10 is offline
Member
 
Geregistreerd: 5 juni 2008
Locatie: Maastricht / @home
DTV: Humax 5050c | Humax 9200c
Berichten: 76
Standaard

Voetbalzender strikt toppers

AMSTERDAM - Het nieuwe voetbalkanaal van de eredivisieclubs en Endemol heeft voor het commentaar bij de live uitgezonden duels NOS-coryfee Theo Reitsma aangetrokken.

De studio-uitzendingen van de abonneezender zullen beurtelings worden gepresenteerd door Humberto Tan en Jan Joost van Gangelen, analyticus is Jan van Halst. De dagsluiting om elf uur 's avonds is in handen van Wilfred Genee en Johan Derksen. Andere commentatoren, die door de verzamelde eredivisieclubs zijn gestrikt, zijn Ron de Rijk, Leo Driessen, Michiel Teeling en Mark van Rijswijk. Theo Reitsma, die de andere presentatoren gaat begeleiden, blijft voor de NOS de Champions League verslaan. Barbara Barend tekent voor de veldverslaggeving. Met deze bezetting kiezen de betaalde clubs grotendeels voor de RTL-variant van het afgelopen seizoen. De voetbalzender gaat op 29 augustus de lucht in. Vermoedelijk wordt het Feyenoord-toernooi begin augustus gebruikt om proef te draaien, maar daarvan zullen de kijkers waarschijnlijk niets te zien krijgen.
Distributie

De distributie van het kanaal is op een haar na rond. Zo is al overeenstemming bereikt over doorgifte met KPN, Tele2 en UPC, terwijl met Ziggo nog wordt onderhandeld. De prijs voor het eredivisiekanaal komt voor de kijker naar verwachting rond de 10 euro per maand te liggen voor twee duels per week. Voor het totale programma van negen duels per week zou de prijs rond de 15 euro per maand liggen. Eén wedstrijd kijken zou bijna zeven euro moeten kosten.

De samenvattingen uit de eredivisie zijn met ingang van het komende seizoen trouwens weer bij de NOS te zien, waar Tom Egbers de presentatie voor zijn rekening neemt.

Bron : De Telegraaf

Laatst gewijzigd door BenJ; 5 juli 2008 om 11:37 Reden: Bron toegevoegd