Los bericht bekijken
  #1  
Oud 4 juli 2008, 12:35
Pimmerd's schermafbeelding
Pimmerd Pimmerd is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 juli 2008
Locatie: Austerlitz
Ziggo Internet: SBV5121E
Berichten: 1
Standaard SBV5121E signaal versterken

Hallo allemaal,

Ik heb hier thuis een Motorola cable modem SBV5121E. Nu staat deze beneden bij de TV. Deze zend een draadloos signaal uit wat ook naar de zolder moet, door twee betonnen vloeren. Op zolder hebben we dus een erg zwak signaal. Nu ben ik dus op zoek naar een versterker hiervoor, maar we willen deze draadloos gaan versterken, liefst zonder kabels naar boven de trekken. Tijdens mijn zoektocht ben ik het volgende tegengekomen.

Met een Linksys WRT54G en een andere firmwire het signaal versterken. De Linksys komt dan op de eerste verdieping te staan en verspreid vanaf daar het signaal. Opzich lijkt dit mij helemaal geen probleem, echter heb ik hier toch nog een aantal vragen over. Ik begreep dat ik zelf niet mag gaan rommelen in de instellingen van de Motorola. Gaat het dan werken als ik de linksys op 'Briged' zet, deze het signaal van de motorola laat oppikken en deze doorverspreid? Zijn er hierbij nog zaken waar ik rekening mee moet houden? Ik ben mezelf er van bewust wanneer ik een andere firmwire op de Linksys zet de garantie vervalt, maar dit is voor mij geen probleem.

Daarnaast zit ik ook te denken aan een repeater, deze dingen zijn er immers voor gemaakt! Wat ik hierbij lees is dat deze dingen wel erg nauw luisteren en niet met alle types complitable zijn? Klopt dit? Is er vanaf Ziggo misschien een voorkeurs repeater waar ze ook ondersteuning op bieden? Ik ben deze namelijk niet tegen gekomen.

Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen?

Alvast hartelijk bedankt!

Pim