Los bericht bekijken
  #5  
Oud 3 juli 2008, 11:32
Eric - HWI's schermafbeelding
Eric - HWI Eric - HWI is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 mei 2008
Locatie: Voorburg
DTV: Allemaal
Berichten: 123
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door aartstyle Bekijk bericht
Volgens mij is het ook geen ruimtegebrek, maar een licentie probleem. Casema heeft destijds geen overeenstemming bereikt om sport 1 HD te mogen doorgeven. Ook al bestaat Casema niet meer en is het samen/ verder gegaan onder de naam Ziggo dan geldt nog steeds dat Ziggo niet gerechtigd is om voor het casema gebied sport 1 HD te mogen doorgeven. Ergens anders in dit forum staat dit al eens uitgelegd als ik mij niet vergis.
Klopt. Sport1 / Film1 vraag (veel) geld aan de kabelaars om ook de HD varianten van beide kanalen door te mogen geven. Casema heeft bij de introductie van deze zenders besloten om alleen Film1 HD af te nemen, terwijl @Home en Multikabel wel beide zenders afnamen. Om nu ook in het Casemagebied Sport1 HD te mogen uitzenden moet gewoon extra betaald worden, en daarover wordt nog onderhandeld.

Ik hoop dat Sport1 HD er ook in het Casemagebied (snel) bijkomt, want er wordt steeds meer goede Sport in HD uitgezonden via dat kanaal. Bovendien is Sport 1 HD de enige Nederlandse zender die zelf Live HD produceert en uitzendt met de FEB basketbalcompetitie. Dat voortrekkerswerk mag wat mij betreft beloond worden!

Overigens staat het signaal van Sport 1 HD wél op de kabel in het Casemagebied, alleen kan je het met een Casema smartcard niet ontvangen. Ruimtegebrek is het dus sowieso niet!
__________________
Redacteur Hardware.Info - www.hardware.info