Los bericht bekijken
  #12  
Oud 2 juli 2008, 16:05
Ziggo Webteam_Geoffrey's schermafbeelding
Ziggo Webteam_Geoffrey Ziggo Webteam_Geoffrey is offline
Inactieve account
 
Geregistreerd: 29 mei 2008
Locatie: Groningen
Berichten: 40
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door HvT Bekijk bericht
Hoi iedereen,

ik heb een kleine vraag.

Ik heb onlangs bij de It's een hdtv decoder gekocht van Samsung plus een smartcard pakket inclusief het HD pakket.

Nu bleek echter bij het uitpakken van de doos dat ik een gebruikte decoder heb meegekregen. Nu krijg ik een nieuwe van de winkel en mag deze zolang gebruiken.

Nu heb ik gevraagd of ik deze kan inleveren en kan wachten op de Cisco variant.

Nu zegt de filiaal manager dat dit niet kan omdat sinds het Ziggo is geworden de smartcards gekoppeld zijn aan de serienummers van de decoders.

Is dit zo? Want hoe willen ze dan mij een nieuwe decoder gaan geven i.p.v. de gebruikte.

In principe moeten ze dan dezelfde dans uitvoeren en of ze mijn smartcard nu koppelen aan een nieuwe hdtv decoder of aan een nieuwe Cisco.

Mijn vraag is dus: is je smartcard van Ziggo gekoppeld aan je decoder?

Even off-topic,

Als ik u was zou ik teruggaan naar de winkel, de filiaalmanager bij zijn oren slepen voor de rechter en hem verplichten om niet aan afschuifgedrag meer te doen.
Het antwoord is dus inderdaad nee. Uw smartcardnummer is compleet gekoppeld aan uw factuurnummer/klantnummer en is dus te vinden op postcode en huisnummer.
Ik zou als ik u was uw klacht richten op de filiaalmanager en niet op Ziggo, want dit geintje kan op elk product toegepastworden.

Wat helaas ook niet bij winkelverkoop verduidelijkd wordt en daar baal ik nogsteeds van is dat de verkoper het verschil uitlegt tussen Preview Periode en Proefperiode. Wat is het verschil?
Proef is dat u datgeen wat u besteld heeft een x aantal maanden gratis van mag genieten, mits het technisch ook functioneerd. Dan is er natuurlijk nog de preview periode die alle kanalen behalve nederland 1 vergrendeld na twee weken. Dat zorgt er voor dat veel klanten niet eens weten wat er aan de hand is en dat er iets kapot is.
Sommige van deze getroffen klanten krijg ik dan boos aan de telefoon omdat ze het idee hebben dat hun bijvoorbeeld 2 maanden iets gratis is beloofd en dat de verkoper in de winkel zei dat ze 2 maanden alle zenders konden kijken.
Helaas niet van toepassing dus en na de verversing van de smartcard worden de zenders waar u recht op heeft ontgrendeld, dus niet de zenders die buiten de pakketten zitten.

Persoonlijk weet ik nog niet of dit in de toekomst zal veranderen maar het is altijd handig om uzelf op de hoogte te houden van de nieuwtjes.
Belangrijk is dat u nog even teruggaat naar de winkel om een gesprek te voeren met de filiaalmanager die onjuiste informatie heeft verstrekt, ongeacht zijn intenties.