Los bericht bekijken
  #102  
Oud 26 juni 2008, 19:38
Consument's schermafbeelding
Consument Consument is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 juni 2008
Locatie: Den Haag, Casema
Berichten: 13
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
De richtlijn zegt niks over coderen, coderen is een keuze agv lage penetratie dig. ontvangers.
Deze keuze is op zich logisch om onderscheid te maken tussen mensen die alleen analoge tv hebben en het kleinere duurdere deel dat tevens digitaal ontvangt. Wat niet logisch is, is dat er dan met een standaard dvb-c decoder, met een smartcard en geldig abonnement, niet naar Ziggo digitaal gekeken kan worden.

Wanneer je een hogere penetratie van digitale ontvangers nastreeft, is het niet verstandig om bovenop die veilige codering een extra blokkade te zetten. Je beperkt hiermee de vrije keuze van de consument en het mededingingsrecht van producenten op de markt. Hier moet je dan ook een zeer zwaarwegend argument voor aandragen. Dat argument zou ik graag van Ziggo horen.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Verder is in 2003 door een aantal op media gespecialiseerde advocaten opnieuw gekeken naar de uitspraak v/d Hoge Raad.
Mediacenters hebben de toekomst. Ik ga er binnenkort ook één bouwen zodat ik niet twintig afstandsbedieningen nodig heb voor twintig verschillende apparaten: de TV, de Tuner, de blu-ray-recorder en wat er nog meer zij, én om de energierekening te beperken.

Momenteel heb ik nog een analoog signaal en bijbehorende TV-tunerkaart. Dit signaal kan ik naar believen opnemen en ergens anders bekijken. Wil ik overstappen op digitaal, dan moet Ziggo mij kunnen verzekeren dat ik de dvb-c-kaart, die ik in het mediacenter zet, volledig functioneel (dus digitaal) kan blijven gebruiken. Wil je een digitale tv-revolutie, zorg er dan voor dat je deze garantie kunt aanbieden. Als hiervoor een herziening van de Amstelveense kabelarresten nodig is, strijd dan vóór je klant en niet ertegen.

De redenatie is dat nieuwe coderingen misbruik moeten voorkomen. Wordt de hierboven beschreven situatie, dus het digitaal kunnen opnemen van het legale digitale signaal, door Ziggo omschreven als misbruik? Zoniet, dan zie ik geen reden waarom Ziggo niet een gecertificeerde dvb-c-ontvanger voor de PC zou kunnen leveren of wanneer ze er zijn een DVB-C-recorder die Blu-Ray als medium heeft. De techniek hou je toch niet tegen.