Los bericht bekijken
  #1  
Oud 26 juni 2008, 09:02
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard Ligt het echt alleen maar aan de klanten?

Ik had de geluiden van Ziggo al eerder opgevangen over naar hun mening de oorzaken van de slechte bereikbaarheid.(http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=2588564 en nu ook op Vara radio kassa http://kassa.vara.nl/portal?_scr=radio_artikel&number=4117928 )

Buiten een paar factoren die samenvielen met de lancering van het nieuwe merk, waar Ziggo dan niet de veroorzaker van was (alhoewel beste Rik Bronswijk, de grote storing in het midden van het land pas een maand na de start viel) :
Wat moet je nu denken als je de reactie van Ziggo hierin beziet ?


“OK, er zijn weliswaar wat problemen. Maar eigenlijk ligt dat niet aan ons.”
  • Als klanten veroorzaken we “file problemen”, alleen vergeet deze wegbeheerder te vertellen dat toen de weg werd opengesteld voor het verkeer de wegwerkers nog volop bezig waren.
  • Als klanten zijn we toch minder slim dan Ziggo aannam. We zijn “overspoeld” met informatie en nog snappen we het niet.
  • Eigenlijk zijn er voornamelijk “informatieve” telefoontjes gepleegd.
  • Mogelijk heeft “vervuiling” in de database er hooguit toe geleid dat niet alle klanten geïnformeerd zijn.
Natuurlijk hoef je niet te verwachten dat Ziggo de problemen breed uitmeet, dat doen we zelf massaal wel als klanten, al een dikke anderhalve maand lang op diverse fora. Maar om te doen alsof er in wezen niets aan de hand is, is wel een ander uiterste. Het enige probleem dat er eigenlijk volgens Ziggo aan de hand is, zijn de lange wachttijden, die we zelf als klanten veroorzaken. Daarvoor zegt Ziggo zelfs “sorry” op de eigen website en kunnen we tijdelijk bellen tegen “lokaal” tarief.

Beste Ziggo, we zien allemaal, dat je er eigenlijk ook nog niet klaar voor was. We willen dat ook allemaal best begrijpen, tenslotte moet je toch ergens beginnen. Dat het allemaal niet zo uitpakt als je had gehoopt en daarbij ook nog eens tegen een aantal fikse verstoringen aanloopt en dat je vreselijk je best doet om alles weer zsm op de rails te krijgen ook daar willen we ons vertrouwen in uitspreken, maar doe niet alsof we het aan onszelf hebben te danken. Dit is geen toedekken meer maar de schuld bij een ander neerleggen, terwijl we allemaal beter weten. Dit is ongepast.
Ging Ziggo het niet anders doen ? Zou het in deze dan ook niet fair zijn om bij jezelf te rade te gaan waarom die klanten het dan niet allemaal hebben begrepen ?
__________________
BenJ

Laatst gewijzigd door BenJ; 29 juni 2008 om 15:50