Los bericht bekijken
  #5  
Oud 25 juni 2008, 19:47
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RdP Bekijk bericht
Dat is raar, want bij de M750c hebben ze het wel toegestaan en met de Humax 9200c kan ik, alhoewel moeizaam, ook via USB data kopieren naar een PC. Dus dat kunnen ze nooit tegen houden en ik vraag me af of er een wet is die dit verbiedt. Zoals ik al vaker heb gezegt, wat is nu de achterliggende gedachte hiervan. Met een TV kaart in m'n PC kan ik ook alles wat los en vast zit opnemen, dat is toch dezelfde content alleen dan analoog. Ik zie het verschil niet, waarom er met DTV zo moeilijk over gedaan wordt..... En belangrijker wie bepaald/beslist dat ??

/RdP
Is geen wet, alleen de contentproviders (lees de televisienetwerken/filmmaatschappijen) dwingen dit af omdat ze anders geen content leveren.

En vroeger deden ze daar niet zo moeilijk over omdat je van analoge kabel makkelijker kan opnemen en geen enkele mogelijkheid hebt omdat tegen te houden. Ze proberen alleen hoge kwaliteit en zeker HDTV nu wel tegen te houden.

Met een TV kaart in je PC kun je of alleen analoog opnemen, of je hebt een smartcard nodig. En het gaat er op lijken dat ze met CI+ voor digitale TV ook die route gaan afsluiten.

Ben met je eens dat dit altijd omzeilt zal gaan worden, maar helaas zijn de contentproviders daar dus nog niet van overtuigt.