Los bericht bekijken
  #1  
Oud 25 juni 2008, 16:09
RdP's schermafbeelding
RdP RdP is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 januari 2007
Locatie: Veenendaal
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
DTV: Horizon Box, Humax iHDR5200C/2x IR-Fox-C/LGB-23DC, 2x Samsung 9401R
Berichten: 215
Question Ik begrijp het niet....

Het kan natuurlijk aan mij liggen maar ik begrijp het niet.

Overigens weet ik niet of dit de juiste plek is om dit bericht te starten, maar de Cisco heeft zeker een relatie tot dit onderwerp.

Ik zit al heel te wachten op een apparaat, waar ik het volgende mee kan:
1.Twee(of meer) DVB-C ontvangers, 1 om te kijken en 1(of meer) om op te nemen.
2. Ingebouwde HD voor opname en timeshift
3. Ethernet aansluiting om hetgeen ik opneem ook extern op te slaan ipv op de interne HD. Om bijvoorbeeld op de PC te bekijken of via een andere STB in de slaapkamer bijvoorbeeld.
4. Die zelfde ethernetaansluiting gebruiken om films (DivX etc., Foto's, muziek) af te spelen vanaf bijvoorbeeld een NAS direct op de TV.
5. Apparaat op afstand besturen, zoals bijvoorbeeld een opname te plannen vanaf een Internet PC, waar ook te wereld

Nu is dit technisch zonder probleem mogelijk, sterker nog, de Siemens M750c zou dit zelfs moeten kunnen. Helaas heeft Siemens dit nooit waar kunnen maken ondanks de specificaties die men in het begin van de verkoop van dit apparaat aankondigde. Dit is echter als een zeepbel uit elkaar gespat. Punt 5, heb ik bijvoorbeeld in een KISS(ook Cisco tegenwoordig) speler al jaren geleden gebruikt, maar dit was alleen voor analoge TV.
Technisch is dit nogmaals helemaal niets nieuws waar ik om vraag.

Wat is dan het probleem ?? Ben ik de enige dit dit zou willen en is er dus geen markt voor dit soort devices, ik betwijfel dit....
Het moet dus iets anders zijn.
Punt 1. Dit is geen probleem devices met meerdere ontvangers zijn er inmiddels een aantal.
Punt 2. Ingebouwde HD voor timeshift en opname, zijn er ook.
Punt 3. Ethernet aansluiting om direct op te nemen op een netwerkschijf/NAS zijn er niet (als ik de incompetente M750c buiten beschouwing laat). Waarom zou dit kunnen/mogen ?? De Cisco heeft een ethernet poort, maar die wordt gedisabled. Waarom ?? Wat maakt het uit waar de content wordt opgeslagen, lokaal of op het netwerk? Zijn er regels die dat verbieden. Ik denk het niet. Zou iemand mij uit kunnen leggen waarom dit niet beschikbaar komt ?!?!?
Punt 4. Dit zou een STB meer functioneler maken en ook hier zie ik geen enkel probleem om dit beschikbaar te stellen/op te selecteren bij de keuze van een door Zesko gesupport apparaat.
Punt 5. Is op zich "nice to have", maar op het moment dat er van buitenaf bij het apparaat kan worden gekomen is dit simpel te implementeren.

Wie kan mij uitleggen waarom ik mijn droom niet kan waar maken ??

/RdP