Los bericht bekijken
  #15  
Oud 25 juni 2008, 14:55
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door basl Bekijk bericht
Je daarnaast ook beter (als je pc's ook gigabit ethernet aansluitingen hebben) een router met gigabit poorten aanschaffen en met ipv6. Met het oog op de toekomst en de komst van de docsis 3 modems in de nabije toekomst bij ziggo.
Zonder hier een discussie te willen starten tussen alle fanboys van een bepaald routermerk: om op de toekomst van Docsis 3 modems voorbereid te zijn zijn gigabit poorten niet zo van belang.

Gigabit LAN poorten zijn alleen nuttig voor de doorvoer op je interne netwerk.

Voor de doorvoer van internet is echter de WAN/LAN throughput van belang, dwz hoe snel de router kan werken om alle pakketten van de internetverbinding naar je LAN te routeren. Dit hangt niet zo zeer van de poortsnelheid af (dwz de poortsnelheid zal niet gauw de bottleneck zijn), maar domweg de processing power van de router die de dataflow wel aan moet kunnen met firewall aan. Routeren kost processorkracht,.

Veel routers, ook routers die verkocht worden als gigabit routers, hebben WAN/LAN snelheden van onder de 20 megabit, sommige populaire routers zelfs onder de 10 megabit. En dat kan dus nu al een bottleneck zijn, laat staan bij Docsis 3 snelheden.

Jammer genoeg staan WAN/LAN throughput snelheden bijna nooit in de specs. Hier staan geteste throughputs van veel routers, maar ook lang niet alle routers.
Lees ook eens deze topic op tweakers.net Heb op basis daarvan zelf voor de D-Link DIR-655 gekozen.

Verder schijnt de firmware van bepaalde Linksys routers problemen te geven met het Casema netwerk. Schaf dus ook niet blind een Linksys aan, kijk bv hier.