Los bericht bekijken
  #13  
Oud 24 juni 2008, 16:13
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Linksys en Casema werkt ook in mijn ervaring om de een of andere manier niet lekker. Heb altijd Linksys gehad met UPC, maar sinds ik in Casema gebied woon (sinds juni vorig jaar) is het doffe ellende.

Heb daarom nu een D-Link DIR-635 en die werkt als een zonnetje.

Heb voor deze gekozen vanwege het feit dat deze erg snel Wireless N combineerd met een groot bereik en een hele hoge WAN/LAN throughput volgens testen (zoals deze test, wel van al weer even geleden, maar heb de D-Link nu ook al weer een paar maanden).

Ander groot nadeel van Linksys (waar ik pas achter kwam toen ik andere routers dan Linksys ben gaan bekijken) is dat je bij de Linksys geen IP adressen kan koppelen aan een MAC adres. En dit is een erg handige functionaliteit omdat je zo zonder gehannes met instellen van vaste IP adressen in Windows toch intern vaste IP adressen voor alle PCs kan hebben. En daar wordt ik met drie desktop PCs, één laptop PC, een Playstation 3, een Wii, een Playstation Portable, een Nokia N95 en een wireless printer die allemaal het netwerk op moeten kunnen erg vrolijk van. Zeker omdat ik veel met portforwarding voor P2P en server software werk.
Bijna alle andere merken hebben (iig in de duurdere modellen) deze functionaliteit wel. Iig de genoemde D-Link.

Voor mij nooit meer een Linksys. Ook met Sitecom heb ik slechte ervaringen, maar dat is al weer enkele jaren terug (en destijds met UPC).