Discussie: Any news?
Los bericht bekijken
  #133  
Oud 24 juni 2008, 08:47
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Nog even een vraagje (omdat ik nog steeds zelf geen postbode langs heb gehad. Ja, ik ben ongeduldig en jaloers ).

Heeft iemand al ervaring hoe gevoelig deze decoder is voor een slechter signaal?

Ik heb nml net een nieuw huis gekocht en ga dus in november verhuizen (blijf gelukkig in dezelfde stad, anders had ik meteen de decoder kunnen afbestellen). Daarom voel ik er uitermate weinig voor in mijn oude huis nog de bekabeling aan te passen en de nieuwe AOP te installeren. Beetje zonde voor die paar maanden, doe het in het nieuwe huis wel meteen goed.

Mijn ervaring met digitale TV decoders tot nu toe is alleen bij UPC met eerst de Sagem Mr. Zap box en later de Thomson Mediabox. De Sagem was bijna een wonder, dat ding deed het op elk signaal. Toen ik de Thomson kreeg en deze aansloot op de zelfde kabels als waar de Sagem het uitstekend op deed, één groot drama met freezes etc. Enfin, toen in Rotterdam al mijn kabels vervangen door Hirschmann Koka 799 en een Hirschmann retourgeschikte antenneversterker/splitter. Toen weer uitstekend beeld.
Mijn vraag is dus of de Cisco qua signaalgevoeligheid meer op de Sagem of de Thomson lijkt.

(PS: Vind het nog steeds onvoorstelbaar dat al in 2000 Mr. Zap met de Sagem decoders goed werkende interactieve TV had terwijl alle latere decoders daar zoveel moeite mee lijken te hebben. Achteraf waren die Mr. Zap boxen eigenlijk wel erg prima).