Los bericht bekijken
  #2  
Oud 24 juni 2008, 08:25
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Ik wacht zelf nog op mijn Ziggo decoder. Maar uit ervaring van enkele jaren digitale TV bij UPC weet ik dat in 9 van de 10 gevallen de fout van dit soort storingen niet bij de kabelaar maar aan slechte bekabeling bij de klant thuis ligt.

Nadeel van digitale TV blijft is dat digitale decoders erg gevoelig zijn voor een slecht signaal. Bij slechte kabels heb je bij analoge TV ruis, bij digitale TV de storingen die jij beschrijft,

Over het algemeen is goedkope bouwmarkt kwaliteit kabel redelijk funest als je digitale TV hebt. Ook onversterkte splitters geven veel problemen.
Kortom: kijk eerst eens naar je bekabeling thuis voor je Ziggo de schuld geeft.

Dat het bij reclame blokken meer lijkt voor te komen zou kunnen komen door de manier waarop MPEG compressie werkt. Het digitale signaal bevat alleen de wijzigingen tov van het vorige beeld ipv het hele beeld opnieuw. Dat betekend dat je minder data nodig hebt als weinig in het beeld veranderd.
Als echter het hele beeld veranderd zoals bij overgang naar reclame het geval is, zal je een piek in de datastroom hebben. Bij slechte kabels zullen dan eerder zoveel fouten ontstaan dat de foutcorrectie het niet meer kan herstellen en je decoder dus geen beeld meer kan samenstellen.
Dat het van zender tot zender verschilt klopt ook: de ene zender zend uit met een lagere bitrate dan de andere. Hoe lager de bitrate, hoe hoger de compressie en des te hoger de gevoeligheid voor lage kwaliteit kabel.