Los bericht bekijken
  #1  
Oud 24 juni 2008, 08:09
Cheetah's schermafbeelding
Cheetah Cheetah is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 juni 2008
Locatie: Sittard (home)
Ziggo Internet: Z1 Digitaal TV met Humax + @home Basic Moterola
Berichten: 19
Standaard Vragen aan de technische heren/dames van Ziggo.

Sinds een weekje ben ik nu in bezit van Ziggo Digitale televisie. Echter vanaf dag 1 heb ik een drietal problemen met de Humax.

1. het beeld bevriest terwijl het geluid gewoon doorloopt. Na een paar seconde hersteld het probleem zich vanzelf en lopen beeld en geluid weer synchroon. Het probleem komt gemiddeld wel een keer of 3 a 4 per uur voor en op de ene zender meer dan op de andere zender. Vreemde van alles is dat het bij de overgang van programma naar reclame blok meer voor komt dan tijdens een programma.

2. het beeld gaat op zwart en de error e48 verschijnt, na een paar seconde hersteld het beeld zich weer.

3. het beeld gaat op zwart en de error e34 verschijnt, na een paar seconde hersteld het beeld zich weer.

Alles bij alles ben ik nu van mening dat digitaal tv kijken niet beter is als analoog en schakel ik steeds vaker terug op analoog om normaal een programma te kunnen volgen.

Nu las ik op het forum dat VEEL mensen dezelfde problemen ervaren en ik ben per definitie ervan overtuigd dat de oorzaak van dit probleem niet aan de kant van de thuisgebruiker zit. Ook de apparatuur lijkt mij vrij uitgesloten omdat niet iedereen dezelfde decoder heeft. Zeker gezien het feit dat de overgang naar reclame blokken meer storingen geeft dan tijdens een programma mag je ervan uit gaan dat het met het signaal te maken heeft of de verwerking ervan.

Het mooie van het hele verhaal is dat ik dus een ZIGGO pakket heb gekocht maar geen vraag aan Ziggo via internet kan stellen omdat ik in het @home postcode gebied woon. (erg logisch?)

Mijn vraag aan ZIGGO luid dus als volgt; Wat is er aan de hand en hoe gaan jullie dit oplossen!?

mvg

cheetah.