Los bericht bekijken
  #12  
Oud 23 juni 2008, 19:59
Bullet NL's schermafbeelding
Bullet NL Bullet NL is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 28 april 2008
Locatie: Groningen/@Ziggo Noord/Oost
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra 120/10Mbit, Ubee EMV3200B, D-LINK DIR 855
DTV: Digtaal TV Totaal, HD Pakket & Eredivisie Live, Humax 5050C, Samsung DCB-H360RA, Smit CI+
Berichten: 2.328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ziggootje Bekijk bericht
Bedankt voor alle reacties. Ik voel mezelf toch het prettigst achter een SpeedTouch met NAT en firewall. De frontlinie ligt dan bij de voordeur (waar hij naar mijn idee hoort) en niet op mijn eigen PC. Ik heb mín eigen ip-adressen, mín eigen DHCP en DNS (ook weer in de vorm van de SpeedTouch).

Ik hoef niet elk PC-tje wat ik thuis aansluit meteen 100% dicht te timmeren omdat deze (via het kabelmodem) direct op het internet verschijnt.

Misschien dat ik ga kijken naar een oplossing van een kabelmodem met daarachter een router/NAT oplossing. Ik heb daar nog niet zoveel ervaring mee.

Zou je in principe met bijvoorbeeld een Cisco 1600 zoiets kunnen bouwen? Via marktplaats zijn ze voor een leuke prijs te koop.
de Cisco is een optie, maar dan stap je wel hoog in..... Om een cisco te programeren heb je behoorlijk verstand van zaken nodig. Makkelijker is om te kijken naar een router achter je huidge kabelmodem.
Dit heeft als voordeel dat wanneer ziggo dmv een andermodem naar een nieuw systeem upgrade je niets aan je LAN instellingen hoeft te veranderen.
Goede oplossing is bijvoorbeeld, Kabelmodem -> Linksys WRT150N -PC's, Xbox, Playstation e.d.

Linksys is en dochter van Cisco en meer gericht op de SO-HO markt, (klein zakelijk + home) Kwalitatief zeker goed spul en in veel gevallen een eigen firmware te programeren. Ik gebruik zelf de bovenstaande configuratie ook, ben er erg blij mee en werkt zeer stabiel. Bovendien heb je het voordeel dat je 300Mpbs kan halen draadloos binnen je eigen netwerk.