Los bericht bekijken
  #9  
Oud 23 juni 2008, 15:21
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ziggootje Bekijk bericht
Geldt het feit dat er geen firewall / NAT aanwezig is voor alle kabelmodems?
Laat ik het zo zeggen: ik heb sinds maart 2000 kabel internet, 7 jaar via UPC en nu een jaar via Ziggo. Ik heb nu vier verschillende kabelmodems gehad, de Com21, Thomson en Arris via UPC en nu de Motorrolla via Ziggo. Geen enkele van die modems heeft een firewall.

En vind dat persoonlijk ook wel zo prettig: ik bepaal graag zelf wat ik open en niet open zet. Vind het erg onprettig als, zoals bijv bij Alice, je provider dat voor je bepaald. Bij Alice mag je eerst je modem met geïntegreerde firewall gaan hacken voor je normaal Bittorrent kan draaien of zelf een server wil draaien.

Gebruik zelf een router met NAT en Zonealarm Internet Security Suite (is de Zonealarm firewall met Kapersky antivirus en spamfilter in één geïntegreerde suite). Daar ben ik erg tevreden over. Heb zelf slechte ervaringen met Symantac (Norton) en McAfee (Norton was erg traag, elk McAfee product laat mijn PC crashen), maar heb daar niet de laatste versies van geprobeerd.

Ik blijf toch ook een goede software matige firewall prefereren naast de router firewall en NAT omdat alleen goede software firewalls uitgaande internetrequests op basis van een autorisatielijst kunnen onderscheppen. Dat wil zeggen dat als een trojan ondanks je virusscanner toch op je PC komt hij tenminste niet contact met internet kan hebben zonder dat je expliciet toestemming geeft (werkt natuurlijk niet als je domweg altijd op Allow klikt).

En de reden dat bij ADSL zoveel mensen problemen hebben met alles aan te sluiten is oa die leuke routersettings.

Moet overigens wel zeggen dat mensen het beginnen te leren. Had ik een jaar geleden in mijn buurt met een WiFi scanner zo vijf onbeveiligde netwerken waar ik via WiFi in de admin pagina van de router kon en alles op default wachtwoord en user ID stond, nu is er geen één meer.