Discussie: Any news?
Los bericht bekijken
  #124  
Oud 23 juni 2008, 14:51
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Brigitte,

Geen enkele DVD/HD recorder heeft een digitale ontvangstmogelijkheid die officieel gecertificeerd is voor de NL kabelaars. DVB-T is alleen voor Digitenne, voor Ziggo (en UPC) heb je DVB-C nodig.
Daarnaast moet je een smartcard kunnen gebruiken dmv een CAM module en de Philips heeft daar geen mogelijkheid toe. Dus met Digitenne kun je alleen de gratis zenders digitaal opnemen (Ned 1,2,3), bij Ziggo zie je geen enkele zender zonder smartcard.
Kortom: digitaal opnemen met een DVD/HD recorder gaat in Nederland niet lukken.

Het verschil tussen HDMI in en uitgang is dat de Philips alleen geschikt is om signaal over HDMI uit te sturen, niet geschikt om vanaf HDMI op te nemen. Dat geld overigens voor alle apparatuur. Ik ken geen (legale) apparatuur dat kan opnemen vanaf een HDMI bron.
Heeft niets met de kabel te maken, domweg dat opnemen vanaf HDMI om diverse redenen nergens is geïmplementeerd. Heeft met name te maken met het feit dat content providers nog steeds denken dat ze verspreiding van de opnames over internet kunnen tegengaan.

Fijn hè, al die leuke opname beperkingen van de contentprovider clubs zoals BREIN en het Nederland kabelmonopolie land waar elke provider per sé zijn eigen decoders wil afdwingen.

Oh, en dat 1080p op de toekomst voorbereid: geloof me, voordat in 1080p op de kabel uitgezonden worden is alle huidig verkochte apparatuur al lang achterhaald.
1080p heeft zin voor je beeldscherm voro andere redenen dan TV ontvangst, want daar kun je 1080p bronnen zoals een Blu-Ray speler, PC of Playstation3 oig aansluiten.
TV ontvangst zal zeker de eerstkomende 5 jaar zeker nog 720p of 1080i blijven.