Discussie: Any news?
Los bericht bekijken
  #123  
Oud 23 juni 2008, 14:35
brigitte's schermafbeelding
brigitte brigitte is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 juni 2008
Locatie: @home/ziggo
Berichten: 4
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Voorop: heb nog geen box binnen, dus spreek niet uit praktijkervaring.

Maar het is wel belangrijk te weten dat je met je Philips recorder GEEN HD programma's op kan nemen, sterker nog, je kunt alleen opnemen óf van je analoge kabel óf vanaf de SCART van je HDTV decoder met dus aanzienlijk kwaliteit verlies. Met digitale kwaliteit opnemen gaat dus met je Philips recorder NIET lukken.

>> mmm in de specs van de 5570 staat niets over pvr, wel over 2 tuners en DVB-T. Ben ervan uitgegaan dat het signaal wordt gedecodeerd en daarna wordt opgenomen. Suf dat het zo werkt. Dank voor deze opmerking, heb daar geen seconde over nagedacht en kijk het na.


Digitale input voor niet Ziggo apparatuur bestaat helaas niet (tenminste niet als je officiëel gesupporte apparatuur wilt). Ken ook nog geen enkele DVD/HD recorder met composiet/HDMI INgang, dus digitaal aansluiten van decoder op je DVD recorder gaat ook niet.

>> via hdmi zou dat toch moeten lukken? of is er verschil tussen hdmi in en hdmi/uit ? Of via een kabel met aan een uiteinde in en ander uit? HDMI splitter?

Wil je in HD willen opnemen is dus een HDTV decoder met PVR een must. Alleen deze opnames kun je weer niet op DVD branden, anders dan via de zelfde SCART out naar je DVD recorder met veel kwaliteitsverlies.

>> helder

Verder: je hoeft niet te wachten op een 1080p decoder. Dit zou nml volledig onzinnig zijn omdat vanwege bandbreedte gebrek voorlopig niemand in 1080p uitzend.

>> op de toekomst voorbereid?!?!

Over het kwaliteitsverschil in beeld tussen de Samsung en de Cisco kan ik dus niets zeggen, maar deze twee punten lijken me toch wel belangrijk in je afweging.

Tot slot: in @Home gebied is de Samsung voorlopig je enige optie. De Cisco wordt vooralsnog alleen in Casema gebied aangeboden.
>> ik begreep najaar dit jaar, planning Wacht af op de verdere tests van de cisco box.

Dank!