Los bericht bekijken
  #7  
Oud 23 juni 2008, 11:50
Bullet NL's schermafbeelding
Bullet NL Bullet NL is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 28 april 2008
Locatie: Groningen/@Ziggo Noord/Oost
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra 120/10Mbit, Ubee EMV3200B, D-LINK DIR 855
DTV: Digtaal TV Totaal, HD Pakket & Eredivisie Live, Humax 5050C, Samsung DCB-H360RA, Smit CI+
Berichten: 2.328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ziggootje Bekijk bericht
Ik vind dat een slechte zaak. Ziggo legt nu alle verantwoordelijkheid m.b.t. beveiliging van de internetverbinding bij de gebruiker (die in de meeste gevallen een leek is). Een hardware oplossing zoals in de SpeedTouch ontslaat de gebruiker ook niet van verantwoordelijkheid, maar het is al wel een extra barrière.

Ik gebruik nu ZoneAlarm als firewall en McAfee als viruscanner. Hoe is jullie ervaring met ZoneAlarm?

Ziggo biedt zelf tegen € 2,95 per maand een beveiligingpakket aan bestaande uit een virusscanner en een firewall. Hoe zijn de ervaringen met deze producten? Of kan ik beter blijven bij wat ik nu heb.

Groeten en bedankt
Ben het niet met je eens, Het is natuurlijk altijd de verantwoordelijkheid van de gebruiker om zijn pc('s) goed af te schremen. Ziggo leverd niets meer of minder dan een dienst (toegang tot het internet) Wat jij daar als gebruiker op doet moet je binnen het kader van de nederlandse wet helemaal zelf weten. Komt bij dat een firewall (in wat voor vorm ook) de gebruiker niet van zijn verantwoordelijkheden ontslaat.
Dit wil zeggen, wil je safe zitten maak dan gebruik van een router met Nat/firewall, gooi zoveel mogelijk poorten dicht, zorg voor een goed antivirus programma, update de antivirus definities continu en zorg dat je bij een nieuw update van het programa zelf deze ook binnen krijgt (zijn 2 dingen)

Ik heb hier in huis een Linksys router met aangepaste firmware draaien, deze zorgt voor de NAT en beperkte firewall. Qua pc's ben ik helemaal over naar Windows Vista en heb op alle pc's de Windows Firewall draaien. Als antivirus software draai ik NOD32 3.0.64 (laatste versie)

Ik ben geen voorstanders van programma's als Zonealarm e.d. puur omdat deze de pc bezig houden met taken waarvoor ik vindt dat hij beter ergens anders in gezet kan worden. Mits je in je router wegwijs bent, je de goede instelling weet te vinden denk ik ook dat je geen software poortscanner/firewall nodig heb.

Over de hierboven voorgestelde Symantec Norton Antivirus/Firewall kan ik heel erg kort zijn. Opzich redelijke scanners, echter veel te systeem belastend. En programma als NOD32 neemt veel minder geheugen in, laat zich veel sneller opstarten en heeft nog een aantal andere voordelen.
Het is niet voor niets dat de meeste ICT-ers deze programma's meteen de-installeren wanneer ze op een merk pc zijn geinstalleerd (HP bijvoorbeeld).