Los bericht bekijken
  #6  
Oud 23 juni 2008, 10:29
Manolito's schermafbeelding
Manolito Manolito is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 mei 2008
Locatie: Tilburg / Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Max /Ubee EVW320 modem / Netgear X4/Synology DS215j nas
DTV: Samsung ci+ icm Popcornhour A200 / Humax hd-pvr 5200/Horizonbox
Berichten: 1.836
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ziggootje Bekijk bericht
Ik vind dat een slechte zaak. Ziggo legt nu alle verantwoordelijkheid m.b.t. beveiliging van de internetverbinding bij de gebruiker (die in de meeste gevallen een leek is). Een hardware oplossing zoals in de SpeedTouch ontslaat de gebruiker ook niet van verantwoordelijkheid, maar het is al wel een extra barrière.

Ik gebruik nu ZoneAlarm als firewall en McAfee als viruscanner. Hoe is jullie ervaring met ZoneAlarm?

Ziggo biedt zelf tegen € 2,95 per maand een beveiligingpakket aan bestaande uit een virusscanner en een firewall. Hoe zijn de ervaringen met deze producten? Of kan ik beter blijven bij wat ik nu heb.

Groeten en bedankt
Ikzelf heb ooit de nod32 gebruikt van @home, dit programma veroorzaakte wat 'stress' voor wat betreft mijn cpu (processor te zwaar belast), ik ben destijds dus niet na de trial overgegaan tot de betaalde versie p/m.

Wat ik wel deed en nog steeds doe is Norton antivirus kopen.
De versie die hier nu draait is Norton antivirus 2008, deze heeft, zonder dat het welbekend is, een ingebouwde firewall.
Dus met de komst van deze versie heb ik Zonealarm aan de wilgen gehangen

De laatste prijs die ik zag laatst was € 29,95 voor een 1 user licentie, en als ik me goed herinner € 49,95 voor een 3 userlicentie.
Die user licentie's is het aantal pc's waar je het op kan installeren.

Er zijn tal van discussies over wat de beste virusscanner en of firewall is, ik heb daarover mee gediscussieerd (eindeloos), de discussies naast me neer gelegd en me eigen gang gegaan.
Je pc is en blijft tenslotte jouw Persoonlijke computer, jij steld die in na jouw goeddunken, zo blijft het woord persoonlijk gehandhaafd in 'pc'

edit: voor ik het vergeet, als je een router gebruikt, verander dan het standaard wachtwoord. Dat ding zit vóór je pc, en een kwaadwillende kan dan zomaar je instellingen veranderen.