Discussie: Any news?
Los bericht bekijken
  #103  
Oud 21 juni 2008, 17:40
MauriceW's schermafbeelding
MauriceW MauriceW is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 4 juni 2008
Locatie: -/Casema
DTV: Humax iHDR5050-C
Berichten: 358
Standaard

Nog wat meer ervaringen:

  • De SCART-RGB output is zo mogelijk nog slechter dan van de Samsung. De Samsung was alleen te donker, maar bij de Cisco is het beeld wazig en heeft veel last van kartelige lijnen (geen anti-aliasing?).
  • De decoder voelt i.h.a. erg traag aan. Niet alleen het zappen is traag, maar ook het oproepen van de EPG, de kanalenlijst, het menu en het info-scherm van een zender duren allemaal zo'n 2-4 seconden.
  • Ik krijg het idee dat de Cisco altijd een soort hercompressie doet van het signaal, vanwege de timeshift functie. Het uitzetten van timeshift heeft echter geen invloed op de beeldkwaliteit. Misschien kan een van de experts hier wat over roepen? Ik ben bijvoorbeeld erg benieuwd of de decoder nu wel of niet de "raw data stream" opslaat op de hdd. Logisch gezien kan dit bijna niet omdat er op de 160 GB hdd zo'n 80 uur TV zou moeten passen, wat neerkomt op een bitrate van zo'n 4.5 Mbit. En de Nederlandse SD-zenders worden sowieso al in 7-8 Mbit uitgezonden...
  • Opnemen en pauzeren van Live-TV werkt prima, valt verder weinig over te zeggen. Wat wel aardig is, is de knop "Replay" waarmee de decoder automatisch 7 seconden terugspringt. Handig als je net een doelpunt hebt gemist
  • De teletekst-functie werkt goed, maar heeft helaas geen "volledig" geheugen zoals de meeste moderne TV's. Subpagina's worden wel opgeslagen en daar kun je dan tussen heen en weer bladeren.

Laatst gewijzigd door MauriceW; 21 juni 2008 om 17:50