Discussie: Any news?
Los bericht bekijken
  #101  
Oud 21 juni 2008, 13:37
MauriceW's schermafbeelding
MauriceW MauriceW is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 4 juni 2008
Locatie: -/Casema
DTV: Humax iHDR5050-C
Berichten: 358
Standaard Eerste ervaringen

Goed, hierbij mijn eerste ervaringen na een uurtje spelen:
 1. Tip: doe de smartcard in het apparaat voordat je de stroom aansluit; het apparaat gaat nl. meteen aan en gaat ook de software meteen updaten. Dit duurt zo'n 20-25 minuten.
 2. Ik heb er een nieuwe smartcard bij gekregen en heb dus tijdelijk weer alle zenders. Ik moet nog even uitzoeken hoe ik mijn huidige abbo kan overzetten naar deze nieuwe kaart.
 3. De initiele zender-installatie ging heel makkelijk, want de juiste gegevens voor het netwerk staan al ingevuld.
 4. Ik heb mijn "oude" bekabeling met Hirschmann-versterker nog in gebruik en dus niet de nieuwe "breedband-versterker" + wandcontact-doos; tijdens de initiele installatie werkte het configureren van de interactieve TV niet, maar toen ik het later via het menu probeerde lukte het wel. Blijkbaar is mijn huidige infra dus toch al retourgeschikt
 5. Meteen maar over de Video On Demand (VOD) dienst: ik zie wel alle programma's van Programma Gemist en de Programmatheek in de catalogus, maar iets afspelen is me nog niet gelukt. Bij Programma Gemist krijg ik de melding "Afspelen mislukt, probeer het later nog eens". Bij de Programmatheek krijg ik de melding dat ik moet bellen met "070-1234567" om me op de betreffende portal te abonneren
 6. Mijn eerste indruk is dat de beeldkwaliteit wat minder is dan de Samsung DCB-H360R. Voor m'n gevoel is het beeld waziger en onrustiger, zowel op de SD-zenders als de HD-zenders. Voordeel van de Cisco wel is dat hij tegelijk met HDMI ook RGB-scart kan uitsturen; kan handig zijn als je toch nog dingen op een externe DVD-recorder wilt opnemen.
 7. Er zitten twee tuners in. Heb even snel iets opgenomen en dat ging goed. Tijdens het opnemen kun je ook nog de andere zender die je aan het bekijken bent pauzeren.
 8. Het zappen is erg traag! Het duurt zo'n 3-4 seconden voordat de nieuwe zender in beeld komt Hopelijk komt hier met toekomstige software-updates nog verbetering in.
 9. Iemand vroeg of de gekozen zender zichtbaar is op het display: dit is inderdaad het geval.


Wat vergelijkingen met de Samsung DCB-H360R:
 1. Bij de Cisco kun je wel favorieten-lijsten instellen, maar je kunt geen eigen volgorde bepalen. Je kunt alleen kiezen tussen sorteren op kanaalnummer of alfabet.
 2. Je kunt niet on-the-fly met 1 toets van resolutie wisselen. Dit gebruikte ik bij de Samsung nog wel eens omdat de SD-zenders er op mijn TV beter uitzien op 576p dan op 1080i.
 3. Je kunt niet zappen met de pijl-op en pijl-neer toetsen. Deze laten nu het huidige en volgende programma zien via de OSD. De pijl-links en pijl-rechts toetsen laten wel de vorige/volgende zender zien, maar dan moet je nog op OK drukken om er naartoe te zappen.

Tot zover mijn eerste indrukken. Als je vragen hebt, stel ze gerust.

Laatst gewijzigd door MauriceW; 21 juni 2008 om 14:38